Spelarnytt: Edberg är klar för Västerås SK

Västerås SKDet är nu helt klart att Stefan Edberg återvänder till Västerås SK efter två säsonger i Ryssland. Stefan fanns som 20-åring med när de grönvita blev Svenska Mästare 2009.

– Riktigt roligt att Stefan är tillbaka hos oss! Vi hade inte räknat med att han skulle komma redan denna säsong men nu har vi äntligen löst det, säger Mikael Campese. Att det blev återkomst redan denna säsong gjorde det svårt för VSK att kunna lösa den ekonomiska biten då budget och trupp var spikad. VSK har beslutat att ekonomi är den högst prioriterade frågan för att undvika att hamna i en ekonomisk knipa som man satt fast i för några år sedan.

Stefan Edberg har skaffat ett civilt jobb med utvecklingsmöjligheter och accepterat ett kontrakt med VSK som kan betraktas som ett ”juniorkontrakt”. Kontraktet utgör ungefär 1/10 av hans marknadsvärde är, skriver VSK i ett pressmeddelande. Tillägas kan att Stefan Edberg i samband med att han blev proffs i Ryssland skänkte sin klubb en stor summa pengar som tack för utbildningen som gett honom en proffschans.

Läs också