Spelarnytt: Karlsson klar för Ullevål – Meier varvar ner

UllevålNorska Ullevål har gjort klart med sitt första nyförvärv inför säsongen. Det är 20-årige Mikael Karlsson som närmast kommer från Lidköpings AIK men har också spelat juniorbandy i Villa Lidköping som är klar för den norska elitserieklubben.

Ullevål tappar rutinerade och landslagsmeriterade Erik Meier som trappar ner i klubbens B-lag i div 2. Med 261 matcher i klubben och 213 mål med två mål i NM-finalen 2013 mot Stabæk, har Meier spelat en viktig roll vid sidan han kom til klubben fra Røa. Höjdpunkten var förstås NM-guldet 2013, men Meier har också fem medaljer i Eliteserien varav två silver och tre brons.
Även
Ola Skåre, ungdomslandslagsspelare i Norge, kommer inte finnas med Ullevåls trupp i vinter på grund av värnplikten. I dag har Ullevål 23 spelare i truppen varav fem juniorer. Första träningsmatchen för säsongen gör laget i Trollhättan mot Lidköpings AIK den 4 oktober. I fjol nådde Ullevål kvartsfinal där man besegrades av Sarpsborg med uddamålet i två raka matcher, 2-3 och 5-6. Den första matchen avgjordes i sudden death.

Läs också