Arena: Bollnäs avslog GIFs låneansökan


 Utredning för en ny multiarena i Kungälv – Ytternområdet – Bifalles i Kungälvs kommunalfullmäktige.

20 Juho Liukkonen, Bollnäs
– Den ena gruppen hävdar de ekonomiska svårigheterna och att det inte är möjligt att hjälpa till att finansera en bandyhall. Den andra gruppen tycker det är viktigt att klimatsäkra barn- och ungdomsverksamheten och elitbandyn att man ville bifalla ansökan, säger Folkpartiets Peter Nordebo vice ordförande till kommunstyrelsen i Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Politikerna diskuterade Bollnäs bandyns låneansökan i drygt två och en halv timme. Den största stötestenen var de ökade kostnaderna på fem miljoner per år, för drift med mera, som ett lån skulle ha inneburit för kommunen, skriver P4 Gävleborg vidare. Efter omröstning stod det klart att det blev ett avslag, åtta sa nej och sju ja.

– Ska vi betala ytterligare fem miljoner i driftsbidrag per år och samtidigt sänka kvalitén i förskola, skola och äldrevård? Nej det går inte, vi får inte agera så politiskt. Jag är väldigt förvånad att Socialdemokraterna och Vänstern, Folkpartiet och Miljöpartiet kör den här linjen, förklarar Olov Nilsson Sträng från Bollnäspartiet varför de säger nej till lånet.

I november lämnade Bollnäs bandy in en ansökan om ett kommunalt lån på 61 miljoner för att själva göra en upphandling av en bandyhall.

Nu har kommunstyrelsen sagt sitt, nej. På måndag fattar kommunfullmäktige det slutgiltiga beslutet.

Är det kört för Bollnäs bandy att bygga en hall nu?

– Jag hoppas inte det, men det är klart det kommer till en brytpunkt då det inte längre är möjligt att upprätthålla en elitverksamhet utan att få tak över anläggningen, säger Peter Nordebo till lokalradion.

Läs också