Elitserien: Skrällarnas omgång i kväll?


Sirius smVillaSMSirius med positiv formkurva tar i kväll emot Villa Lidköping.
– Spännande utmaning idag, säger Ilja Grachev inför kvällens match!
Sirius har haft problem på hemmaplan i år. Villa kommer till Studenternas med gott självförtroende i ryggen efter en klar seger mot Broberg Söderhamn i fredags. Sirius gjorde en bra match mot Sandvikens AIK. Förlust visserligen, men 2-4 är mot SAIK är ändå ett steg i rätt riktning. Sirius behöver seger i kväll för att kunna haka på slutspelståget. Villa har möjlighet att klättra i kväll och skulle kunna få fira en behaglig jul vid segrar i kväll och på fredag mot Kalix. Då måste fredagens energi infinna sig igen, vilken den inte gjorde i bortamötena mot Edsbyn, Ljusdal och Kungälv. Johan Sixtensson kan för andra matchen i följd rapportera om ett skadefri trupp. Villa har efter en besvärlig inledning på säsongen fylld av skador och sjukdomar nu en helt intakt trupp. Dock har målvakten Jon Karlsson fått lämna truppen för säsongen på grund av skada och David Borvall ersatt.
Siriusforwarden Robin Olsson, exvillaiten, spelar i kväll. Max Eriksson i Sirius spelar inte.

Bollnäs miniVänersborg LBollnäs GIF – IFK Vänersborg Två lag som behöver vinna för att på allvar vara med och hota om nå toppfyra när Elitserien är slut. Förloraren riskerar att hamna nedanför slutspelsstrecket i kväll. Vänersborg får klara sig utan Petter Andersson tillföljd av höftproblem resten av säsongen. Petter hoppas på att komma tillbaka till elitbandyn nästa säsong. Bollnäs har en spelare frånvarande och det är målvkaten Niklas Prytz.

Kalix LSandvikens AIK LKalix  – Sandvikens AIK Kalix har haft en fin förmåga att överraska mot de bättre lagen på hemmaplan. Sandviken har nu en förlustfri svit på 15 matcher. ”Bara” 20 matcher kvar till tangerat rekord…
– Martin Falk kommer in i målet annars inga förändringar, hälsar Anders Jakbosson som tror på vinst men en tuff match!
Kalix ser ut ha ett skade- och sjukdomsfritt lag och Kalixspelaren Christoffer Norin säger så här om kvällens match. – En riktigt tuff match men samtidigt kul att få möta så bra spelare.

KungälvSMVästerås SKIFK Kungälv – Västerås SK  – Uppdaterad
Perfekta förhållanden i Kungälv just nu, men vädret kan komma att ställa till det med knottrig is. Regnskurar hotar i kväll. Kungälv har sin senaste hemmamatch i färskt minne med överraskande 3-2-seger mot Villa Lidköping. Västerås reste sig efter förlusten mot Edsbyn med seger mot Tillberga senast. Då saknades Esplund, Gröhn och Sjöström.
Uppd: Johan Esplund, Patrik Sjöström, Henrik Kjellsson (målvakt). Oklart kring Jacob Bucht, Simon Folkesson och Jesper Norrman, uppger VLT. Dessutom har Andreas Bergwall ryggproblem skriver tidningen.
I Kungälv var Fredrik Johansson sjuk i går och det är oklart om han spelar i kväll.

Hammarby smLjusdal LHammarby – Ljusdal
Formstarka Hammarby med sju matcher lång förlustfri svit tar emot Ljusdal med David Pizzoni på skadelistan och Per Einarsson saknades senast mot Vetlanda på grund av axelskada. Osäkert läge med Kalle Spjuth. Ljusdal väntar på sin första seger för säsongen. Två oavgjorda matcher och många tappade poäng i slutet på matcherna. Ljusdal är skade- och sjukdomsfritt.

 

Tillberga LEdsbyn smTillberga tar emot ett Edsbyn som får tillbaka Daniel Liw i kväll. Däremot har Edsbyn fortfarande Hans Andersson på frånvarolistan. Tillberga har Pekka Rintala på den listan och är borta ytterligare två till tre veckor då han drabbats av ett ryggskott. Kim Barklund är sjuk och det är osäkert om Anders Östling spelar i Tillberga-laget i väll. Däremot fortsätter Jesper Nywertz att spela i kväll efter sin skadeperiod. Jesper gjorde comeback mot Västerås senast. Tobias Eriksson är tillbaka hos de svartklädda Västeråslaget i kväll.

Broberg LVetlanda LBroberg/Söderhamn och Vetlanda drabbar samman i en viktig match. Förloraren riskerar att få fira jul nedanför slutspelsstrecket. Broberg har säkert en del man vill göra bättre än senast mot Villa Lidköping med tio insläppta mål. Vetlanda kommer med en förlustfri svit på tre matcher efter förlusten mot Sandviken. 4-4 senast mot Hammarby. Tommy Österberg meddelar att han har alla spelare hela och friska till kvällens match.

Läs också