Elitrycket – IFK Motala satsar mot eliten

IFK Motala Motala har sanerat ekonomin och växlar nu upp för elitsatsning. Man börjar med att skriva treårskontrakt med landslagsmeriterade målvakten Jussi Aaltonen.

– Jag trivs väldigt bra i klubben och jag har ett mycket bra jobb vid sidan av bandyn så det ska bli väldigt kul att fortsätta resan med IFK, säger Jussi.

– Jussi har imponerat oerhört på oss under den korta tid han varit i klubben och att få honom att fortsätta i minst 3 år är jätteviktigt för det framtida lagbygget, säger IFK:s klubbchef Pär Beckne.

– Klubben har under snart 6 års tid jobbat hårt med ekonomin och organisationen och är nu redo att satsa mot Elitserien igen, säger IFK’s klubbchef Pär Beckne.

Inom några år ska IFK Motala vara ett stabilt elitserielag. Klubben har idag jobbat bort i stort sett alla skulder och nu ska man arbeta med att dra in medel som är öronmärkta för elitsatsningen skriver IFK Motala. Man ska göra detta tillsammans med samarbetspartners som är både företag och privatpersoner. Gemensamt ska man anta utmaningen och den spännande resa som IFK står inför.

– Vi vill inte göra satsningen först och hoppas att pengar kommer in, utan vi vill dra in pengarna först för att sen göra satsningen. Allt för att inte äventyra klubbens framtid, avslutar Beckne.

Läs också