Ekonomi: Kritiskt läge för Sirius

Kungälv SiriusSirius smSirius ekonomi fortsätter att vara svag trots hårt arbete. Sportsligt går Sirius allt bättre.
Under hösten har ett genomgripande projekt drivits i Sirius ”En  Ekonomi i Balans”.  Sirius har prioriterat att få lösningar som kan ge en fortsatt sportslig framgång. I nuläget är den ekonomiska situationen svårt ansträngd och Sirius har därför vänt sig till sina viktigaste sponsorer för akut stöd.

Sponsorer och partners som bl a Relita, Uppsala Handelsstål, Returpapperscentralen, Skrotcentralen, Bolander & Co, Bildemo har det möjliggjorts att lönerna för januari kan betalas.

Sirius hoppas nu på hela Uppsalas stöd för fortsättningsvis kunna ha ett elitserielag i ”den mest traditionsrika  idrotten i Uppsala. Sirius hoppas fortfarande på att hitta nya samarbetsformer med partners för att lösa hela den ekonomiska situationen.

Claes-­‐Håkan  Sandberg, ordförande i Sirius Bandy, kommenterar i skriftlig pressmeddelande:  ”Att hamna i denna allvarliga ekonomiska situation är mycket besvärligt. Särskilt nu när vi känner att  A-­lagets form blivit stabilare. Ungdomsverksamheten är en av de bättre i Sverige.  Vi kan se fram emot en Bandyhall vid Studenternas IP inom några år. Jag känner stor tro på  att vi finner positiva lösningar för Sirius Bandy.
Nu krävs gemensamma extra ordinära insatser. Om inget görs snabbt och i stor omfattning kommer inte Uppsala att ha ett elitlag kvar nästa säsong. Vi måste framför allt få mer stöd från nya och gamla sponsorer, förståelse från leverantörer, dessutom hoppas vi att Uppsalas invånare kommer att stödja oss i vårt fortsatta arbete med att få en ekonomi i balans.

Sirius har i år lockat 1 101 personer i snitt mot 1 181 i fjol. Nästa hemmamatch väntar Västerås SK – ett klassiskt derby som skulle kunna vara en kassasko.

Läs också