Elitserien: Drar Vänersborg vidare mot toppfyra?

Tre spännande matcher i kväll. Edsbyns formtopp mot Hammarby vars formkurva står och väger i en viktig match. Villa Lidköping längtar uppåt i tabellen men har inte skakat av sig lagen under slutspelsstrecket. I kväll möter man ett av de jagande lagen. Det är de västsvenska derbymotståndarna Kungälv som står för motståndet. Vänersborg har fått rejäl kontakt med toppfyra lagen. Sirius är dock ett lag med stigande formkurva.

 

Edsbyn sm Hammarby smEdsbyn (4) – Hammarby (5)
Toppmatch och streckmatch mitt bland topp fyra matcherna.
Simon Jansson, Edsbyn, om kvällens viktiga streckmatch kring den viktiga fjärdeplatsen:
– Jo viktig match idag mot Bajen. Det kommer som alltid bli en tuff match mot Bajen, det kommer bli en bra match. Det är ju 2 lag som vill spela en offensiv och rolig bandy.

Edsbyn har inga skador eller sjukdomar utan köra på med samma lag. Hans Andersson, Daniel Liw och Jonas Edling var borta under delar av första delen av elitserien. Vad har det inneburit för Edsbyn att de spelarna är skadefria och friska?
– Först och främst kommer det in mycket rutin med dom spelarna. Sedan är de ju klasspelare vi pratar om så! Jonas har ju ett grymt skott som vi andra forwards inte kanske har så de betyder oerhört mycket…

Vänersborg LSirius smIFK Vänersborg (6) – Sirius (11)
Vänersborg jagar uppåt i tabellen mot topp fyra! I kväll mot Sirius ska Vänersborg positiva trend fortsätta, men motståndet är Sirius vars långa trend är klart stigande. Efter en liten dipp så ser man ut att ha fått ny energi! Hade Sirius undvikit dippen hade kvällens match varit en riktigt fyrpoängsmatch. Det är möjligt att kvällens match sätter spår hur lagets fortsatta trend kommer att se ut fram till uppehållet i slutet av januari.

VillaSMKungälvSM Villa Lidköping BK (8)  – IFK Kungälv (10)
Villa Lidköping tar emot IFK Kungälv i det västsvenska derbyt som väntas locka närmare 3 500-4 000 åskådare. Fem av de 1 250 sittplatserna finns kvar i skrivande stund. Kungälv är lite av en joker i Elitserien man blandar och ger. Segrar mot Västerås, Villa och oavgjort mot Sandviken senast på Skarpe Nord. På hemmaplan är man ett slutspelslag, medan på bortaplan så är man definitivt inte det. Knappa förluster borta mot Bollnäs och Vetlanda dock och i kväll är det Villa som gäller och derby.

94 Simon Artig KungälvVillatränaren Johan Sixtensson inför kvällens match:
– Samma gäng som senast, förutom att Philip Florén kommer in i stället för Jerker Ortman. Vi är väldigt revanschsugna och längtar till avslag! Krävs att vi koncentrerat jobbar med vårt. Kungälv kommer göra bra saker men vi ska bara hålla fokus på vårt!

Simon Artig som gick till Kungälv från Villa inför säsongen blev något av matchvinnare senast mot sitt forna Villa. Blir det repris i kväll? – Ja det får man väll hoppas, svarar Simon.
Ni har blandat och gett lite på sistone? – Ja det kan man väl säga men vi har gjort två riktigt bra matcher i slutet nu så det är bara att trumma på ikväll! Vi kan spela lugnt och avslappnat ikväll! Känns som att Villa har pressen på sig.

Läs också