Elitserien: Storsegrar för Edsbyn, Vänersborg och Villa!


Det blev inte alls de spännande matcherna som man kanske trodde att det skulle bli i kväll. Istället drog de tre hemmalagen i från redan under den första kvarten. Edsbyn besegrade Hammarby med hela 10-3, Vänersborg slog Sirius med 11-2  och Villa Lidköping IFK Kungälv med 10-2. Edsbyn elitseriens formstarkaste lag just nu klättrar vidare och är nu trea före Vänersborg som gick upp till fjärde. Villa Lidköping passerade Hammarby och Broberg Söderhamn.

Daniel Andersson mot debuterande målvaktVillaSMKungälvSMVilla trampade gasen i bott från start i dag och gör möjligen säsongens bästa match i dag med Daniel Andersson i bästa form inför 3 247 åskådare.
Villa Lidköping – IFK Kungälv 10-2 (5-2)

Danne såg stundom ut att göra lite som han ville och det var både fart på rören och krut i skotten. Det blev tre mål och ett assist för Daniel i kväll. David Karlsson gjorde lika många och spelade också fram till ett mål. Jesper Eriksson spelade fram till inte mindre än fyra mål och gjorde själv ett mål.

– Dom va grymt bra, höll Simon Artig i Kungälv med om.

Johan Sixtensson, tränare i Villa, likaså: – Ja ikväll var vi bra i 90 minuter! Högt tempo, bra tålamod och bra variation. Mest nöjd med att vi håller fokus och är ödmjuka i vårt spel! Elitserien fick dessutom en ny målsskytt. Det var Filip Florén som gjorde sitt första mål i Elitserien när han gjorde 10-2 i 90:e matchminuten.

Edsbyn smHammarby smEdsbyn fortsätter att övertyga stort. Det blev storseger mot Hammarby som tycks vara i en riktigt djup svacka just nu. Edsbyn – Hammarby 10-3 (6-0)

– Vår insats är under all kritik idag men visst är det en kombination av att vi är dåliga och Edsbyn är bra, konstaterade Hammarbys lagkapten Stefan Erixon efter matchen.

Det är desto positivare trend för Edsbyn som fortsätter att imponera och kanske är Sveriges bästa lag just nu?

– Ja idag var vi bra. Vi gjorde en bra match i 90 minuter, kanske våran bästa match för säsongen! Sveriges bästa lag vet jag inte, många bra lag just nu. Men vi kan utmana alla topplag och det bevisar vi i dag, kommenterade Simon Jansson. Simon svarade för hela fyra mål och spelade även fram till två av målen.  Jonas Edling tremålsskytt för Edsbyn och Adam Giljam tvåmålsskytt för Hammarby.

IMG_9599Vänersborg LSirius smVänersborg fortsätter att klättra i tabellen. Efter kvällens urladdning mot Sirius placerar Vänersborg på fjärde plats.
Vänersborg – Sirius 11-2 (6-0)

Inget tvivel om att Vänersborg är bra, men Sirius genomklappning förbryllar en aning.

Frågan är om det var Vänersborg som var bra i kväll eller Sirius hade tankarna på klubbens kris?

– Klart att det är ett tufft att få ett sådant besked, men vi viker ned oss alldeles för lätt, tyckte Ilja Grachev i Sirius. Vi får en väldigt tuff start, och då blir det svårt mot ett lag som Vänersborg på hemma plan. Nya tag mot Västerås på onsdag!

Jocke Hedqvist gör fyra mål i kväll. Fyra mål från Jocke Hedqvist klubba och 11-2 till Vänersborg. En bra match av dig och laget?

– Ja vi gjorde en fantastisk lag insats.. Jobbade hårt för varandra.. Nu ska vi vara ödmjuka o jobba vidare..

Christoffer Fagerström gör tre må och assisterar till ett av målen. För Vänersborg väntar Kalix borta på onsdag.

Matchfakta
Edsbyn–Hammarby 10–3 (6–0)
Edsbyn: Simon Jansson 4, Jonas Edling 3, Martin Frid 2, Jimmy Jansson.
Hammarby: Gilljam Adam 2, Kasper Milerud.
Utvisningar Byn 2×10 HBY 10

Villa Lidköping–Kungälv 10–2 (5–2)
Villa: David Karlsson 3, Daniel Andersson 3, Jesper Eriksson, Tim Persson, Martin Andreasson, Filip Florén.
Kungälv: Ted Skoglund, Simon Artig.
Utvisningar VBK 10 KGV 3×10
Publik: 3 247.

Vänersborg–Sirius 11–2 (6–0)
Vänersborg: Joakim Hedqvist 4, Christoffer Fagerström 3, Nils Berner 2, Emil Viklund, Mikko Lukkarila.
Sirius: Mattias Hammarström, Ilja Grachev.
Utvisningar Sirius 1×5 2×10

Läs också