Elitserien: Inför dagens matcher

I dag spelas tre matcher där två av matcher spelas mellan slutspelslag. Serieledande Sandviken tar emot Bollnäs som låg trea inför omgången som bekant tjuvstartade i går. Vetlanda har en förlustsvit på fem matcher och sju matcher utan seger. Kalix tar emot Ljusdal som är i behov av poäng för att undvika kvalspel.

Vetlanda LTillberga LVetlanda – Tillberga
Slutspelsjagande Vetlanda måste börja vinna sina matcher. Endast fyra segrar räcker förstås inte till en slutspelsplats när halva serien är spelad. Tillberga med sjuk- och skadeproblem ska väl ändå kunna besegras?
– Absolut dags för seger och framförallt en nära klockren prestation, är det Vetlandatränaren Tommy Österberg vill se.
Tillberga dras med skador och sjukdomar. Klubbchefen Tobias Johnson: – I vilken ända ska vi börja… Skador och sjukdomar plus att Mattias Rydberg blev far igår gör att tränaren Mattias ”Sura” Larsson är ombytt på bänken.

Kalix LLjusdal LKalix – Ljusdal
Viktig match för lagen i striden om att undvika kvalspel. Kalix hade en bra period över jul med segrar mot Vetlanda och Kungälv. Matchen mot Sirius senast var en stor besvikelse för norrbottningarna.
– Det vore skönt med seger idag. Vi är revansch sugna efter en mindre bra insats mot Sirius senast, konstaterar Christoffer Norin i Kalix. Ändringar i laget är att Petr Shirokov kommer in och Niklas Sundqvist ut.

Sandviken – Bollnäs
Lagen verkar fokuserade på dagens uppgifter – Bissen Brainwalk och viktig match! Tyvärr ingen kommentar från lagen ännu i alla fall.

Läs också