Elitserien: Bollnäs förlustfria svit bruten – Vetlanda tog sig samman Uppd

17 Daniel Mossberg (2)VillaSMSAIK S litenSandviken knäckte Villas förlustfria hemmasvit i årets Elitserie. Hemmalaget var ledningen större delen av lördagens match mot Västerås inför närmare 3 700 åskådare. SAIK vände Villas 3-1-ledning från första halvlek där hemmalaget såg ut att ha god kontroll på händelserna i matchen.

Joakim Bergman föll på eget grepp i första halvlek och tvingades utgå med fotskada. Joakim testade skadan under halvtid, men spelade inte halva första och inte heller andra halvlek.

Andra halvlek började olyckligt för Villa. SAIK fick med sig en billig utvisning på Daniel Andersson när han stod i vägen för Daniel Mossberg framfart som touchade. En minut senare hade Daniel Mossberg reducerat till 3-2 (49).

Daniel Andersson ökade på Villasledning till 4-2 (52). Det blev Daniel Mossbergs match. Patrik Nilsson var osynlig i matchen men fick till ett skott i 53:e matchminuten som gav 4-3. Daniel Mossberg kvitterade när en halvtimme av matchen återstod.

Villa fick ordning på spelet igen efter en time-out och Mattias Johansson prövade lyckan med ett skott som resulterade i att Villa återtog ledningen. Martin Andreasson somnade till med bollen i straffområdet och Erik Pettersson smög upp tog bollen och kvitterade.

Matchensspelare Daniel Mossberg gav SAIK-ledningen och när Villa pressade på för kvittering så ökade istället Erik Pettersson på till 5-7. Ett par straffsituationer för Villa som domaren valde att släppa utan åtgärd hade kunnat ge Villa en poäng för hemmalaget som nog hade varit ett rättvist resultat.

Anders Jakobsson SAIK kommenterar matchen så här:
– Tycker vi gör en bra match och är starka både fysiskt och mentalt då vi vänder underläge på bortaplan. Fick gå hårt på spelarna efter en skada runt 30:e min. Vi fick spela med en avbytare då vi hade U20-spelarna i Vetlanda.

Västerås SK Kalix L Västerås besegrade Kalix med 9-2 och Jonas Nilssons målform är det inget fel på. Det blev hela fyra mål denna gången och dessutom ett assist. Kalix var med i första halvlek och ställningen var 2-2 i halvtid.

Christoffer Norin Kalix om matchen: – Vi gör en jättebra första halvlek både offensivt och defensivt. I andra får vi två straffar emot oss direkt och sen gör vi några Enkla individuella misstag som gör att Västerås får göra några enkla mål. Det straffar sig mot ett så bra lag som VSK.

Ted Bergström om matchen: – Ja men det var väl en jämn första halvlek där Kalix stretade på väldigt bra fick in ett par hörnmål dessutom. andra halvlek tar vi tag i det ordentligt och kör på med vårt spel från början till slut vilket ger resultat och Kalix orkar inte hänga med.

Kalix väntar match på måndag mot Tillberga medan Västerås har vila under landslagsuppehållet.
– Skönt med lite uppehåll från matcher nu så vi får ladda batterierna ordentligt inför avslutningen på säsongen och det stundande slutspelet, avslutar Ted.

Vetlanda tog sig samman och besegrade Bollnäs med hela 7-3. Joakim Andersson tremålsskytt och Christian Mickelsson gjorde två. Vetlanda grep ett halmstrå i kampen om att nå slutspel.

Vänersborg LLjusdal LVänersborg – Ljusdal 7-3 (3-2)
– Vi var inte nöjda efter första halvlek, sa Vänersborgs assisterande tränare Carl Malm till Vänersborgs hemsida. Det var alldeles för passivt. Vi sa till grabbarna att kliva upp och sätta tryck på Ljusdal. Det hjälpte uppenbart.

Vänersborgs 3-2 i första blev 4-0 i andra halvlek. Nils Berner och Jocke Hedqvist tvåmålskyttar för hemmalaget.  Vänersborgs seger innebär att man är fortsatt med i kampen om topp fyra.  För Ljusdal gäller Villa Lidköping på måndag.

 

Hammarby smKungälvSMKungälvs Lukas Persson startade matchen mot Hammarby som han avslutade senaste match mot Vetlanda dvs med mål. Hammarby vände till 2-1 till halvtid. Andra halvlek började som första med Kungälvsmål genom Axel Ekholm. Det följdes med ett par Kungälvs hörnor, men det var Hammarby som gjorde mål genom Adam Giljam på sin första hörna i andra halvlek. Det följdes av 4-2 genom Per Einarsson och slutade med 6-2 seger för Hammarby.”

Tillberga LBroberg LBroberg besegrade Tillberga med klara 11-3! Martin Söderberg tremålsskytt för Söderhamns laget.

 

Edsbyn smSirius smJonas Edling blev fyramålsskytt när Edsbyn besegrade Sirius med 7-4. Men det Sirius hade 3-1 strax före halvtidsvila efter bl a två mål av junioren Johannes Camillton.

Kvällens målskytt reducerade till 2-3 på hörna och Hasse Andersson kvitterade sju minuter in i andra halvlek.
Edsbyn fick slita hårt för att få till ledningsmålet. Det kom i den 73:e matchminuten genom Jonas Edling och sedan rann det i från till 7-3 innan Adam Rudell fastställde slutresultatet till 7-4.

Edsbyn gjorde en bra match. – Ja helt okej, tyckte Simon Jansson. Sirius var bra, dom gjorde de svårt för oss i första med lågt försvar!

Läs också