Landskamp: Ryssarna på besök i Nässjö

83 Daniel AnderssonI kväll är det dags för den första av två rysskamper som spelas i helgen. Först ut är den i Nässjö som spelas i Stinsen Arena. Då hoppas Nässjö få hemmasonen Daniel Andersson göra entré inför ett välbesökt Stinsen Arena.

Den som är orolig för att Daniel Andersson inte spelar i kväll med tanke på Andreas Westh inte fick landskamp mot Finland på sitt Sävstaås behöver inte vara orolig. Daniel bekräftar till Bandyworld att han spelar.

Det är 12 år sedan Daniel lämnade Nässjö för spel i Villa Lidköping och har sedan dess hunnit med SM-guld med Edsbyn, proffslivet i ryska Zorkij, blev årets man i svensk bandy 2013 samma år som Daniels ”nya klubb” Villa Lidköping spelade SM-final på Studenternas. Daniel var med när Sverige Världsmästare senast Sverige bärgade ett VM-Guld. Det var 2012 i Almaty i Kazakstan. Daniel assisterade till två kvitteringsmål i finalen. Den andra passningen betydde 4-4 och då hade Sverige hämtat in ett 2-4 underläge. Daniel Mossberg gjorde lite senare det avgörande segermålet till 5-4 som gav VM-Guldet (Matchfakta). Det var Nässjösonens andra VM-Guld.

I kväll är det inomhusarenan Stinsen Arena i Nässjö som färdigställdes 2012.
– Det är roligt att vara här igen och det är klart att det känns lite speciellt. Nässjö är ju min moderklubb och har en stor del i att jag är där jag är i dag, säger Daniel Andersson till Smålands Tidningen och fortsätter:
– Jag tror inte att jag hade hamnat i Lidköping och haft dem alternativen med min bandy om det inte hade funnits så fin ungdomsverksamhet i Nässjö som det gjorde när jag spelade här. Vi hade säkert 20 lag inom en sju mils radie som vi åkte och mötte hit och dit. Den tiden ser man tillbaka på med glädje än idag.

Daniel Andersson blir Villatrogen

Någon återförening lär dock inte bli aktuellt. Andersson trivs bra i Villa och har inga planer på att söka sig någon annanstans.

– Det är ju där jag har utvecklats till den spelare jag här i dag. Sen så har jag skaffat familj och den biten i Lidköping och har mitt på det torra där, säger Daniel vidare till tidningen. Jag har ju ett SM–guld och två–VM guld sedan tidigare så jag har vunnit det mesta inom bandy, men ett guld med Villa skulle slå högst.

Läsa hela artikeln i Smålands Posten: Stjärnan hyllar moderklubben

Läs också