Ryssarna inget problem i första ronden!

21 Christoffer Edlund 2Ryssland hade ingen chans mot Sverige i fredagens landskamp i Nässjös Stinsen Arena. Segersiffrorna skrevs till 7-1.

Christoffer Edlund gjorde både 1-0 och 2-0 innan Rysslands Artem Bondarenko reducerade före paus. Förbundskaptenen Jonas Claesson var dock inte helt nöjd med den första halvleken.

– Vi är lite passiva. Dom kliver upp på oss och vi blir stillastående. Vi var rätt nöjda med 2-1 i paus, dom kunde haft ledningen. Men i andra får vi bättre snurr på grejerna, säger Jonas.

Sverige fick rejäl fart på anfallsspelet efter pausvilan och gick ifrån till en stabil seger med 7-1. Erik Petterssonen ökade på till 3-1 (62) på en hörna och Christoffer Edlund ordnade en straff som han själv slog in till 4-1 (68). Christoffer Edlund och Erik Pettersson ökade på till 6-1. Nässjösonen Daniel Andersson gjorde inget misstag när han med sitt mål i 90:e matchminuten satte punkt för matchen. Adam Giljam spelade fram bollen till Daniel som tidigare i matchen spelat fram till Christoffer Edlunds 2-0-mål.

– Vi spelar väldigt bra i andra. Vi har många spelare som är med och är framme. Målen vi gör på hörna och straffar kommer efter långa och fina anfall, säger Jonas samtidigt som han hyllar försvaret.

– Olov Englund gör ett fantastsikt jobb, givetvis tillsammans med hela backlinjen och Svensson i målet.

I det svenska laget fanns två A-landslagsdebutanter med på isen, Simon Jansson och Joakim Svensk.

– Båda gjorde riktigt bra ifrån sig. Även Fagerström, som är ganska ny i de här sammanhangen gör det bra. Det känns kul att några yngre spelare får känna på det och göra bra insatser, säger Jonas.

På söndag spelas returmötet mellan Sverige och Ryssland i Vetlanda med start kl 16:00.
Sverige – Ryssland 7-1 (2-1)
Sverige: Christoffer Edlund 4 (2 straff), Erik Pettersson 2 (1 hörna), Daniel Andersson.
Ryssland: Artem Bondarenko.
Assister: Per Hellmyrs (hörna), Daniel Andersson, Adam Giljam.

Läs också