Guld bärgat efter final seger mot ryssarna i en rysare

Sverige 2

Sveriges P19-landslag blev europamästare på söndagen efter att ha besegrar Ryssland med 4-3 i finalen.
Sverige dominerade första halvlek och hade ett stort spelövertag med många chanser där bland annat två straffar brändes. De ryska anfallsförsöken var mest solorajder eller anfall på ett par man som fångades in av ett välorganiserat svenskt försvarsspel. Trots de svenska brända chanserna gick Sverige till halvtidsledning med 2-1.

– Vi gör en stark första halvlek och har många lägen att göra fler mål, säger Sveriges förbundskapten Håkan Rohlén till Svenskbandy.se.

Matchen utvecklades till en riktig rysare i den andra halvleken.

– Vi fick inte riktigt samma fart efter paus, vi blir lite ivriga och slår bort några passningar, säger Håkan.

De ryska spelarna satte högre press på det svenska spelet och det gav resultat för ryssarna. Ryssland kvitterade till 2-2 i den 73:e minuten innan Robin Öhrlund återgav Sverige ledningen tätt därpå. Den ryska 3-3-kvitteringen kom dock strax därefter och matchen stod och vägde. Både lagen skapade chanser innan Stig Fischer blev matchhjälte när han stänkte in 4-3 i den 87:e minuten.

– Det satt hårt inne. Ryssland är väldigt duktiga, men jag tycker vi gör en oerhört stark försvarsinsats. Gruppen har verkligen kommit ihop och killarna tar verkligen på sig landslagströjan och levererar. Det är imponerande att se, säger Håkan.

P19-EM
Final: Sverige – Ryssland 4-3 (2-1)
Sveriges mål: Filip Bringe 2, Robin Öhrlund, Stig Fischer.

 

Läs också