”Östersund rasar mot osportslighet”

Broberg kom till spel i div 1 med tre elitseriespelare mot tillåtna två. Men det som irriterar Östersund mest är Brobergs beteende under matchen, skriver LT. Österlund BS förlorade med 23–2 borta mot Broberg/Söderhamn. Men storförlusten var inte det värsta med matchen, enligt tränaren Thomas Lilo till LT. – Känslan var att de ville förnedra oss. Slänga med några elitseriespelare, köra över oss och ha lite kul på vår bekostnad, säger han.

Elitserielaget Broberg/Söderhamn hade tre spelare på planen mot Östersunds Bandysällskap i division I norra.

– Vi kommer att lämna in en protest. Regelverk är till för att följas och gör man inte det kan det få konsekvenser, säger Lilo till tidningen. Han berättar vidare att det förekom vilt firande både på planen och bänken när hemmalaget gjorde mål.

– Jag tycker inte att man beter sig så… Vi hade fyra spelare över 20 med på planen i dag. Då är det inte så kul om motståndarlaget firar hårt när de gör 16–2, 18–2 eller 20–2. Vi försöker starta i gång något nytt och ha kul. Då är det osportsligt att bete sig så.

Inget lag har bemött Östersund på samma sätt i årets serie. Thomas Lilo antyder att det inte bara var firandet som var osportsligt. – Måljubel var inte det enda spelarna fick höra ute på planen, om jag säger så… Lilo vill inte gå in vidare på vem som sa vad.

Östersund hade inför matchen släppt in 88 mål. I matchen mot Broberg släppte man alltså in nära 1/3 av de målen man släppt in på de tidigare nio matcherna.

Läs hela artikeln LT >>
Broberg gör en pudel. ”Det blev fel” >>

Läs också