SM-Slutspel: Inför kvällens kvartsfinaler – Ted Bergström tillbaka i spel

Tar Broberg Söderhamn och Edsbyn sista chansen att få till en fjärde match i kvartsfinalserien eller avgör Sandvikens AIK och Villa Lidköping kvartsfinalserierna lagen emellan redan i kväll. 

Tim Persson ny spelare på skadelistan och vad värre för Villa och Tim är att han inte kommer att spela mer denna säsongen. En fraktur på nyckelbenet.
-Färdigspelad! Fraktur på nyckelbenet, väldigt trist, kommenterar Villatränaren skadan.

Västerås SK kommer till spel med Ted Bergström i kväll.
Inget besked hur allvarlig Patrik Nilsson skada är ännu, men Patrik kommer inte till spel i kväll. Vänersborg har haft lite strul på skadefronten det senaste, men i dag är alla spelare som man hade inför slutspelet tillgängliga . Villa Lidköping saknar Tim Persson som skadade sig senast.


Grupp A

SAIK S litenBroberg LSandvikens AIK – Broberg Söderhamn 2-0 i matcher
Match 1: 3-1
Match 2: 1-6 (1–4)

Anders Jakbssons mannar i SAIK ser ut att gå mot tre raka mot Broberg. Detta trots att man saknar Patrik Nilsson. Inga större ändringar i spelet kan man gissa, men SAIK behöver bli bättre på hörnorna.  – Du har helt rätt, hörnorna ligger vi efter på vi får lita på att vi fortsätter göra spelmål, kommenterar Anders Jakobsson. –  I övrigt så känns allt bra.
Patrik Nilsson?
– Patrik spelar inte ikväll.
Svenne Olssons förväntningar inför kvällens match? – Förväntningarna är att vi kommer göra allt för att överleva…..
I fjol gav Broberg SAIK en rejäl match. Vad är skillnaden?
– Vi saknar flytet på dem lägen vi har haft i båda matcherna. Vi behöver var kliniska i våra lägen mot ett riktigt bra SAIK…
Noterbart är att Sandviken är det laget som har haft flest hörnor i kvartsfinalspelet. Hela 24 hörnor. Det är mer än dubbelt så många än t ex Villa Lidköping som har haft 11 hörnor. Trots det har Villa gjort lika många mål som  Sandviken på  en hörna direkt. Mål i samband med hörna ser säkert annorlunda. Vi återkommer med det då statistiken inte räknar med mål på hörnreturer. I alla fall inte alltid. Edsbyn har 0 mål trots att deras mål senast kom på hörnretur.
 

Hammarby smVänersborg LHammarby – IFK Vänersborg 1-1
Match 1: 9-8
Match 2: 8–7 efter förlängning 7–7 (6-1)
Vänersborg har tappat två stora ledningar i båda matcherna. Stark moral av Hammarby att hämta in 1-5 och 1-6 till oavgjort och få till förlängningar. Det håller förstås inte i längden. Detsamma gäller förstås Vänersborg, det går inte tappa solklara ledningar.  Publiken har inget klaga på vad gäller dramatik! Det borde locka över 3 000 till Zinken i kväll.

Grupp B

Västerås SKBollnäs miniVästerås – Bollnäs GIF 1-1
Match 1: 3-1
Match 2: 5–3 (1–1)
Kvitterat i matchserien där Daniel Berlin blev tvåmålsskytt.
– Vi tror på oss och tror på vår sätt att spela. Vi jobbar åt varann och sliter, förklarar Ville Altonen vad som grundlade segern. Nu är det 1-1 och bara ladda om till på torsdag.

 

Edsbyn smVillaSMEdsbyn – Villa Lidköping 0-2
Match 2: 1-4 (0-1)
Match 1:6-1 (2-1)
Villa har höjt sig ett par snäpp sedan elitserien. Imponerande jämnhet och kontrollerat spel. Man har gjort det svårt för Edsbyn att få spelet att stämma. Edsbyn har inte lyckats få till mer ett mål i samband på hörna. En hörnretur på andra returen.

Villa saknar skadade Tim Persson i kväll. Tim blev skadad redan efter en halvtimme senast efter en situation med Joel Edling, men det var inget fult spel från Joels sida, enligt Tim som inte räknar med att komma tillbaka denna säsongen. Tungt för Tim och Villa då han var i sin livsform.

Experten Tommy Österberg tippar kvällens matcher!

Tommy Österberg Kungälv FinlandTommy Österberg har prickat in rätt segrare i SM-slutspelets kvartsfinaler. I dag är det nya matcher och Tommy ger oss följande tips:

– Okej, tror byn vinner idag med 6-3 och Bajen täpper till och vinner 5-2. SAIK tar in tredje med klara 7-2 och VSK vinner med 6-2.

Det skulle innebära att bara Sandviken är klara för semifinal medan vi har fjärde kvartsfinaler på lördag i de övriga. Tommy håller således fast i sitt ursprungs tips inför kvartsfinalerna. D

et såg ut så här:  Villa går vidare mot Byn med 3-1 i matcher.  Västerås vidare mot Bollnäs med 3-1 i matcher, SAIK vinner tre raka mot Broberg medan Hammarbys match mot Vänersborg går till en femte avgörande match där Bajen avgör med Zinkenpubliken på ryggen i sista 3-2.

Läs också