SM-slutspel: SAIK och Villa klara för semifinaler!

Sandvikens AIK och Villa Lidköping är båda klara för semifinalerna och kan därmed boka hotell i Stockholm för finalhelgen i mars. Det blir minst bronsmatch för lagen. Edsbyn underskattade Villas förmåga i valet av kvartsfinalmotståndare. Laget blev avväpnat av ett ovanligt stabilt Villa. Sandviken vidare med tre storsegrar mot Broberg.


Grupp A

SAIK S litenBroberg LSandviken klara för semifinal
Sandvikens AIK – Broberg Söderhamn  
7-1 (4-1)
3-0 i matcher – Match 1: 3-1  
Match 2: 1-6 (1–4)

Stabil seger för Sandviken som tidigt fick en tremålsledning efter mål av Daniel Mossberg, Erik Pettersson och Rasmus Forslund. När så Broberg reducerar på en straff genom Martin Söderberg så svarar SAIK omgående med att öka på till 4-1 genom Erik Pettersson. Bra tempo i första halvlek, men lägre i den andra. I den andra halvleken gör Daniel Mossberg ytterligare två mål och Erik Pettersson gör också sitt tredje mål till 7-1.

Anders Jakobsson verkar vara nöjd med formen: – Vi spelar bra 16-3 på tre matcher.
Daniel Mossberg och Erik Säfström var bra. – Ja de två var bra även Linus Forslund och Erik Pettersson.  Känner ni att ni har tempo för semifinaler? – Vi känner oss starka och tempot finns.

Svenne Olssons Broberg räckte inte till mot Sandviken: –  Så är det Saik har vart för bra för oss helt enkelt! Bara att gratulera Sveriges just nu bästa lag enligt mig….

Hammarby smVänersborg LDavid Pizzoni Elving tillbaka i ett stabilare Hammarby
Hammarby – IFK Vänersborg 6-1 (2-0)
2-1 i matcher Match 1: 9-8  Match 2: 7-8

Vänersborg kom inte upp i nivå i kväll och det var Hammarby som tog ledningen på en hörna genom Robert Rimgård och där Kalle Spjuth ökade på till halvtidsresultatet 2-0. Adam Giljam ökade på ledningen och Markus Kumpuoja gjorde 4-0. En reducering till 4-1 för Vänersborg genom Jocke Hedqvist blev inte startskottet för någon upphämtning som västgötarna hoppades på. Istället gjorde Jonas Enander och Robin Sundin mål för Hammarby på två hörnor.
Ett energilöst Hammarby tisdags, men i dag kunde lagkapten Stefan Erixon se ett annat Hammarby.
 – Bra match ikväll. Vi hade absolut energi och gjorde en stabil insats över hela banan. Kul och viktigt att Pizzoni är tillbaka i spel också.
– Pizzoni spelade vänsterback hela matchen. Gjorde det mycket bra dessutom.
Vad grundlade segern?
– En bra defensiv med hårt jobb över hela banan var grundläggande.

Jocke Hedqvist ska givetvis se till att Vänersborg tar revansch i nästa match. – Nu är det 2-1 till Hammarby och på lördag är det ny match vi ser fram emot det!

Grupp B

Västerås SKBollnäs miniVästerås – Bollnäs GIF 8-3 (3-3)
2
-1 i matcher: Match 1: 3-1 och  Match 2: 3-5
Västerås SK gick upp i en 2-0-ledning i matchen, men Bollnäs segade sig i kapp till 3-3 efter bland annat straffmål av Per Hellmyrs, mål av Daniel Berlin samt ett hörnmål av Andreas Westh.

Bollnäs hade ett lite press på Västerås SK i mitten av andra halvlek:
– Ju så var det. Vi hade också några läge att göra 4-3 men fick inte in boll. Sen vägde matchen länge och VSK utnyttjade sina läge bättre.

Det rann i väg i slutet till hemmalagets fördel och till slut vann Västerås med 8-3.  Ted Bergström var tillbaka i laget efter sin skada och han blev tremålsskytt.
– Ja en jämn och tät slutspelsmatch som vägde över till vår fördel till slut. Tycker vi gör ett bra jobb över hela banan och vi är det bättre och tyngre laget över 90 minuter, kommenterade Ted.

 

Edsbyn smVillaSMEdsbyn – Villa Lidköping 1-1 (1-1) 2–4 efter straffar
0-3 i matcher. Match 1: 1-4 (0-1)  Match 2: 1-6 (1-2)

Det var två försiktiga lag som uppträdde i Edsbyns hemmaarena i kväll. Edsbyn tog ledningen genom  Martin Frid , men Villa kvitterade genom Lars Fall och hade även bud på 1-2 på straff efter att Daniel Andersson fälldes i straffområdet. David Karlsson brände dock straffen och 1-1-resultatet stod sig matchen ut. Edsbyn hade strax innan fulltid ett ribbskott som var så när att avgöra matchen. Dessförinnan hade Villa och Jesper Bryngelsson en boll i mål, men det dömdes bort för offside. Inga mål i förlängningen så att matchen avgörande kom på straffar. Få trodde nog Villa skulle vinna på straffar med tanke på lagets straffstatistik i vinter, men Edsbyns straffskytte var inte av yttersta klass heller. Avgörande 4-2 målet som Villaslagkapten Martin Johansson med god tur fick i mål visar möjligen på att det är Villas tur i år.

Den forne försvarsspelaren och Villas nya tränare Johan Sixtensson har fått lagets försvarsspel att fungera riktig bra. Tre insläppta mål på tre matcher mot Edsbyn – det här stabila Villa har ni smugit med? – Hahaha vi smyger vidare!! Klart vi är jättenöjda med ett insläppt spelmål och tror det konfunderat Byn lite! Vi är trygga och i det vi gör vi vet att vi är bra tillsammans! Idag var vi lite trötta ändå… i energin. Tycker Byn var lite tyngre offensivt idag, men som sagt vår deff var grym rakt igenom.

Läs också