Semifinal: Västerås tog greppet


Bergwall Västerås SK VillaSMVästerås fick starten man ville ha i semifinalserien mot Villa Lidköping. Inför närmare 3 000 åskådare i ABB Arena var det målvakten Andreas Bergwall som var skillnaden mellan lagen. Tvåmålskytten Ted Bergström berömde målvakten. – Bergwall var en gigant idag! 

Västerås satte högt tryck på Villa, men gästerna spelade sig förbi Västeråspressen både genom fint passningsspel och lyft på Villas toppforwards. Lars Fall och Jesper Eriksson briljerade i Villa. Villa hade flera klara målchanser. Daniel Andersson var helt fri med Andreas Bergwall men Andreas Bergwall läste Daniel. Med lite medstuds var det Västerås som gjorde målen och det var Västerås som var i halvtidsledning med 4-0.  Västeråsmålen kom genom spel från kanterna.

Ted Bergström om matchen: – Nej men Bergwall är ju enormt bra idag. Men efter villas tidiga forceringar och bergwalls räddningar så vänder vi verkligen på matchbilden och tar över totalt. Men en härlig slutspelsmatch som vi vinner rättvist tycker jag.

Villa dominerade den inledande halvtimmen, men resultatet gick Västerås väg och tog successivt över när Villa tvingades ställa om sitt spel. Sammantaget var det en riktigt bra förstas halvlek. En av säsongens absolut bästa.

Johan Sixtensson tränare i Villa: – Vi visste hur VSK skulle spela och jag tycker vi löser det bra. Vi är ineffektiva och de är effektiva och rycker ifrån. De vinner med 5-1 det får vi acceptera. Det är 1-0 till dem och ny match på söndag, vi laddar om.

Var det säsongens bästa match i dag? – Ja vi börjar bra! Men jag tycker det var en bra match rakt igenom av två tempostarka lag.

Andra halvleken var till stor del lik den första. Andreas Bergwall storspelade och Västerås var effektivast. När Daniel Andersson föll i straffområdet och hamnade olyckligt på stolpen ville de många tillresta villasupportrarna fått en Villastraff. Vreden vändes till oro när Daniel låg kvar med knäsmärta, men det visade sig inte vara värre än att Daniel kunde avsluta matchen på plan.

Villa gjorde till slut mål på hörna genom David Karlsson, men dessförinnan hade Simon Folkesson ökat på till 5-0 efter att Martin Johansson regelvidrigt blivit interfererad. Rättvis för Västerås SK som var det tyngre laget.

Västerås SK – Villa Lidköping 5-1 (4-0)
19 1-0 Tobias Holmberg
21 2-0 Jonas Nilsson
23 3-0 Ted Bergström (Mikael Olsson)
36 4-0 Ted Bergström (Johan Esplund)
74 5-0 Simon Folkesson
76 5-1 Martin Johansson (hörna) (Daniel Andersson)
Utvisningar: VSK 4×10 Villa 10
Hörnor 6-4 Hörnmål 0-1
Publik: 2 879

Läs också