Spelarnyt: Thimfors klar för Villa

Thimfors Kungälv GAIS OtterbäckenVillaSMJesper Thimfors klar för Villa Lidköping
– Det känns som att komma till hembygden.

Jesper Thimfors och Villa Lidköping BK har tecknat ett treårskontrakt. Därmed är även Villas målvaktsbesättning klar inför nästa säsong.
– Det känns jättekul och skönt att allt nu är klart. Det ska bli fantastiskt kul att komma till Lidköping, säger Jesper som fyller 27 år senare denna månad.
Jesper med rötterna i Otterbäcken har spelat i Gais sex säsonger och det senaste året i IFK Kungälv.
– Det känns som att komma till hemtrakterna. Otterbäcken och Villa har ju också alltid haft goda relationer, säger Jesper.
Villa Lidköpings klubbchef Jonas ”Sparris” Johansson understryker betydelsen av få en spelare i truppen som kommer från närområdet.
– Vi har målet att kärnan i truppen ska ha sina rötter i Lidköping med omnejd och därför känns det så rätt att vi kommit överens med Jesper. Vi har haft kontakter under flera års tid, men det har inte fungerat förrän nu på grund av olika saker som innevarande kontrakt.

Härlig utmaning
– Det är givetvis en stor sportslig utmaning att få komma till en storklubb som Villa. Här finns också en fantastisk publik och en arena som är den allra bästa, säger Jesper.
I ungdomsåren spelade Jesper tillsammans med Villas nuvarande lagkapten Martin Johansson och under åren i Gais var Martin Andreasson en klubbkamrat. I Gais spelade Jesper också tillsammans med Magnus Muhrén, vilken som bekant kommer att tillhöra Villas ledarstab nästa säsong.
– Att återförenas med Martin och Martin och att Muhrén blivit ledare har onekligen underlättat beslutet, säger Jesper med ett leende.

Hög lägstanivå
Det är på alla sätt en stor målvakt (1.90 lång och drygt 100 kilo) som nu knyts till Villa Lidköping. ”Sparris” Johansson ser Jesper Thimfors som en målvakt med hög lägstanivå.
– Jesper har bra spelförståelse och förmågan att snabbt sätta igång spelet. Vårt så viktiga omställningsspel får en dimension till, säger klubbchefen och tillägger att Jesper även i omklädningsrummet kommer att bli en stor tillgång.

Flyttar till Lidköping
Jesper ser fram emot att ta med sig sambon Frida och ettårige Lion och flytta till Lidköping.
– Vi har bott sju år i Göteborg, men vi längtar till landsbygden. Att få närmare till Lions mor- och farföräldrar känns givetvis också bra.
Jesper är utbildad lärare och jobbar inom förskolan.
– Jobb i förskolan går bra att kombinera med bandyn och jag hoppas det går att hitta någon sådan tjänst även i Lidköping, säger Jesper som redan längtar till den kommande bandysäsongen…

Läs också