Spelarnytt: Johan Östblom klar för Hammarby

4 Johan ÖstblomHammarby smMittfältaren Johan Östblom, 33 år i år, är klar för Hammarby och har skrivit på för två säsonger.  Johan debuterade i landslaget senaste säsongen och var med laget som tog silver i senaste VM.

Johan med Örebro SK som moderklubb återvänder från SKA Neftyanik. Senaste svensk klubbadress var Sandvikens AIK och dessförinnan har Johan fyra säsonger i Hammarby, men har även spelat för Västerås och Bollnäs.

-Vi är givetvis mycket glada över att Johan Östblom är tillbaka i Hammarby. Johan utvecklades mycket under sina två säsonger i Sandviken och har de senaste åren vuxit som spelare och har slagit sig in i landslaget. Johan är en drivande tvåvägsspelare med bra spelsinne och stor arbetskapacitet och kommer bidra till att Hammarby har ett av bandysveriges absolut bästa mittfält kommande säsong. säger sportchefen Stefan Erixon som lägger skridskorna på hyllan och således har fått en landslagsspelare som ersättare på mittfältet.

– Att kunna flytta hem till familjen på Södermalm och kunna kombinera med mitt jobb på Sandvik har givetvis varit bidragande till valet av klubb. Det är roligt att vara tillbaka i Hammarby och det ska bli kul att spela hemmamatcher inför den fantastiska publiken på Zinken igen. Jag samlar på upplevelser och att få möjlighet att spela SM-final på Tele2 med Hammarbytröja är definitivt en upplevelse värd att jaga, säger Johan

Läs också