Spelarnytt: Jesper Ericsson förlänger med Villa Lidköping

 

75 Jesper Eriksson Villa Lidköping

Jesper Eriksson och Villa Lidköping är överens om en fortsättning och har skrivit ett 2+1-kontrakt.

– Det känns skönt att allt nu är klart. Viktigt också att det blev ett långt kontrakt. Nu vet jag vad som gäller flera år framåt, säger Jesper som fyller 32 år i september.

Efter säsongsavslutningen har Jesper funderat på sin framtid.

– Jag har trivts med bandyn och jobbet med tennisen från första stund i Lidköping. Efter tio år i Stockholm har det dock periodvis funnits lite längtan tillbaka och Hammarby var ett alternativ.

Den satsning som Villa Lidköping nu gör med hemvändande Johan Esplund, nye målvakten Jesper Thimfors och Magnus Muhrén i ledarstaben gjorde beslutet lättare för Jesper.

– Det här kan bli hur bra som helst, säger han.

Det var till säsongen 2012-13 som Jesper flyttade till Lidköping och Villa Lidköping.

– Jesper har vuxit hela tiden han varit hos oss. Den senaste säsongen var han en av lagets bästa spelare och gjorde sin absolut bästa säsong hittills i Villatröjan, säger Villa Lidköpings klubbchef Jonas ”Sparris” Johansson och fortsätter:

– Jesper har rutin och erfarenhet från slutspel både i Villa och Hammarby Det är viktigt i den fas vi nu befinner oss i. Med minskad trupp och satsning på att släppa fram juniorerna blir de rutinerade än mer viktiga.

Att Jesper dessutom kan spela både som halv och mittfältare gör att Villa Lidköping får fler möjligheter i lagbygget, till exempel vid skador, sjukdomar och utvisningar.

– Avslutningsvis känns det riktigt kul att vi lyckas få ytterligare en spelare att ta ett steg närmare att bli en riktig ”Lischöppingsbo”, säger ”Sparris”.

Bolag med Esplund

Jespers moderklubb är Örebro, men inte mindre än tio säsonger spelade han i Hammarby. En visit i Ryssland med klubben Uralsky Trubik har han också hunnit med.

En bidragande orsak till att Jesper fortsätter i Villa Lidköping är också att han tillsammans med Johan Esplund bildat ett bolag.

– Vi känner varandra inte så väl sedan tidigare, men det ska bli spännande att både spela med Johan och att ha ett projekt tillsammans utanför bandyn.

Läs också