VM: Sandviken blir arrangör av Bandy-VM

VM2017Sandviken arrangerar VM 2017, vilket blir första gången sedan 2013 då VM avgjordes i Vänersborg. Vad gäller B-VM 2017 så är spelort inte fastställd. VM-turneringen kommer läggas under pågående elitseriespel och inte efter finalen som i år.

VM:s A-grupp spelas i Sandviken i månadsskiftet januari-februari 2017. Förbundet har fört samtal med ett antal olika VM-kandidater.

– Vi har därefter valt att gå vidare med Göransson Arena i Sandviken. Nu ska detaljerna i ett avtal formas med det Internationella Bandyförbundet och Göransson Arena, säger Svenska Bandyförbundets ordförande Stig Bertilsson.

VM-turneringen i Sandviken 2017 blir den 37:e i ordningen och den 11:e som Sverige står värd för.

Efter tre år i Ryssland, 2014-2016, kommer herrarnas bandy-VM tillbaka till Sverige. Senast det begav sig här var i Vänersborg, en stor succé både för bandyn och för Vänersborg. Det finns en positiv våg att rida på efter den framgången.

– I Göransson Arena får vi perfekta förutsättningar att kunna genomföra ett utmärkt mästerskap, säger Stig Bertilsson och fortsätter.
– Det är med stort förtroende för Göransson Arena som arrangör, uppbackad av Gävle och Sandvikens kommuner och inte minst av Sandvikens AIK Bandy, som bandyförbundets styrelse har tagit beslutet att satsa på Sandviken.

– Att vi får Bandy-VM 2017 till regionen och med Sandviken som spelplats är riktigt häftigt! Att bandyförbundet väljer oss för 2017 visar att vårt arbete med att positionera inte bara Sandviken utan hela regionen bär frukt. Jag ser fram mot alla förberedelser och genomförande tillsammans med kommunerna i Sandviken och Gävle samt SAIK Bandy, partners och bandyförbundet, säger Fredrik Granting, VD Göransson Arena.

 

 

 

Herr-VM 2016 spelas i Uljanovsk.

Bifogat finns en fri bild från onsdagens presskonferens i Sandviken. Från vänster, kommunalrådet i Gävle Jörgen Edsvik, Svenska Bandyförbundets ordförande Stig Bertilsson, Sandviken kommunalråd Peter Kärnström, Sandvikens AIK Bandys ordförande Magnus Holst och Göransson Arenas VD Fredrik Granting.

 

 

Läs också