Spelarnytt: Nu är det klart – Viktor Broberg gör comeback!

10 Viktor BrobergSirius sm Viktor Broberg har nu bestämt sig – Det blir comeback i med Sirius i Elitserien. Vi har under den senaste tiden haft diskussioner med Viktor om ett avtal inför kommande säsong och nu när allt blivit klart så känns det fantastiskt bra, säger sportchef Mats Söderman via klubbens hemsida.

Viktor Broberg kom till klubben 2004/05 efter två säsonger i Nässjö. Viktor från Lidköping med spelade 23 matcher för Villa Lidköping spelade Sirius tillbaka till Elitserien direkt.

Sirius beskriver Viktor som en etablerad toppforward med mycket rutin och många elitseriesäsonger bakom sig och är precis den spelartyp man nu velat ha in i truppen. ”Med Viktor i laget får vi en hårt jobbande forward som med sin timing är otroligt vass i det längre spelet, andra goda egenskaper Viktor besitter är ett bra skott, bra speluppfattning, bra teknik och skridskoåkning. Vi vet också att Viktor kommer att komma väl förberedd fysiskt då han kört hårt under våren. Med sin positiva attityd kommer Viktor också att bidra en hel del till truppen även utanför banan.”

– Det skall bli otroligt spännande att se vad Viktor kan komma att leverera kommande säsong. Med Viktor och Markus Kumpuoja får vi ett starkt anfallspar. Att Viktor dessutom är en genuin Siriuskille känns fantastiskt bra, säger Mats.

– Det känns fantastiskt roligt att jag fått möjligheten att spela för Sirius igen, säger Viktor Broberg.

Viktor har de två senaste säsongerna representerat WT bandy i div 1, men gjorde ett starkt inhopp i Sirius i slutet av säsongen 2013/14, spelade de fem sista elitseriematcherna och gjorde 8 poäng på dessa, 7 mål och 1 assist, och var sedan med att spela laget kvar i Elitserien i den avslutande kvalserien den säsongen.

180 matcher och 140 mål i Siriuströjan.
Poängsnitt de senaste säsongerna:
Säsongen 2009/10 15 poäng 14 mål + 1 ass
Säsongen 2011/12 28 poäng 21 mål + 7 ass
Säsongen 2012/13 39 poäng 31 mål + 8 ass
Fakta: Sirius Bandy

Läs också