Bronsmatchen läggs ner – Finaldatum klart!

SM-Bronsfinalen 2015 Hammarby Sveriges första och sista bronsmedaljister? Svenska Bandyförbundet lägger ner bronsmatchen efter ett försök (C) 2015 Bandyworld

SM-Bronsfinalen 2015 Hammarby Sveriges första och sista bronsmedaljister? Svenska Bandyförbundet lägger ner bronsmatchen efter ett försök (C) 2015 Bandyworld

Kommande säsongs Bandyfinal kommer att arrangeras fredag 18-lördag 19 mars i Tele2 Arena. En nyhet inför säsongen är att dam- och herrfinalen kommer att spelas samma dag, lördag 19 mars.

– Efter dialog med representanter för dambandysverige tror vi på att samla de två största finalerna på samma dag och göra det till en riktig bandyfest. Återigen inramas dagen med en stor brunch i Annexet och en avslutande Bandygala där vi firar av lagen och presenterar årets individuella pristagare, säger Bandyförbundets generalsekreterare Marcus Norman.

Juniorfinalen spelas även kommande säsong i Tele2 Arena, däremot kommer inte någon bronsmatch att arrangeras för herrarna.

– Idén om en bronsmatch kom från Svensk Elitbandy och vi trodde gemensamt väldigt mycket på den, men den var tyvärr inte förankrad ute bland spelare och ledare vilket gjorde att det fanns en opinion mot matchen. Det blev inte heller den kommersiella framgång som vi hade sett framför oss, trots den näst högsta publiksiffran på en bandymatch under förra säsongen. Det var ett bra försök, men utfallet inte tillfredsställande, därför tar vi bort den matchen ur programmet, säger Marcus Norman.

Speldatum
Fredag 18 mars
19.00 Final i Juniorelitserien (P20)

Lördag 19 mars
11.00 Damfinal
16.00 Herrfinal
20.00 Bandygala

Läs också