Norge: Stabaek satsar långsiktigt med Jonas Holgersson som tränare

Jonas Holgersson

Jonas Holgersson, expertkommentator i SVT i fjol, med som Oxelsöunds IK som moderklubb. Nu aktuell i Stabaeks satsning för att höja klubben till internationell topp. Tidigare har Jonas varit tränare för GAIS och Västerås SK. Spelat för Västerås SK, Hammarby, IFK Motala samt ryska SKA Neftyanik och Zorkij. Foto: Bandyworld (C)

StabaekStabaek blev inte norska mästare i fjol och efter fem år slutar Håkon Sletta som tränare i klubben. Stabaek gör en långsiktig nysatsning och det med hjälp av den norske legendaren Nikolay Haguer och svenske bekantingen Jonas Holgersson.

Nikolay är en av Stabaeks störste legender och var i många år lagkapten i Stabaek och i det norske landslaget. Vid sin sida för Nikolay Jonas Holgerson som senaste säsongen var SVT-expertkommentator.

Någon flytt till Norge blir det inte för Jonas Holgersson utan ska fortsatt att bo i Sverige. Jonas kommer vara med på två träningar och en match i veckan, hålla spelarmöte före träning och match tillsammans med Nikolay. Vidare kommer ha ansvar för spelsystem och övningar. Nikolay Hauger ska ha huvudansvaret för att genomföra Holgerssons idéer och tankar.

Samtidigt ska Jonas med på och bygga en bärkraftig förening och Stabæk Bandy som klubb. Detta är en långsiktiga tankar får att hävda oss internationellt.

Till kommande säsong har Stabaek har tappat etablerade spelare som Björn Buskqvist och Andreas Ingemarsson till Örebro SK. Även Heming Lanmo lämnar klubben. Det är därutöver osäkert om  Petter Löyning spelar för klubben i vinter.

Några nya etablerade spelare kommer inte in i klubben så här långt, men däremot många juniorer. Bland dem hör Axel Överby, Markus Kildal och Fridtjof Schmidt.

Läs också