Bandybarometern: Vilka når finalen i Champions Cup 2015? – Spelschemat

Skärmklipp

I morgon torsdag inleds Champions Cup där Bollnäs GIF ska försvara titeln i kamp med elitseriekollegorna Edsbyn och Broberg från Hälsingland och så Kalix. Från Ryssland kommer bl a Dynamo Moskva och Zorkij. 

Pär Törnberg
Pär Törnberg fick inte förlängt med Bollnäs inför kommande säsongen och står fortfarande utan kontrakt med någon klubb. Det är känt att han för diskussioner med både Zorkij och Kalix som deltar i cupen. Dyker Pär upp i något av lagen redan under turneringen?

Vad gäller Kalix var landslagsförsvaren Olov Englund länge utan kontrakt med klubben. Under sommaren kom det viktiga och positiva beskedet att Olov stannar hos norrlänningarna. Däremot är det klart att Lidköpings AIKs speciella målskytt Robert Karlsson som diskuterade övergång till Kalix stannar i LAIK.

Edsbyn har Joel Edling och Daniel Liw på skadelistan och de väntas inte spela i helgen.

Broberg har Stefan Larsson på sin skadelista efter knäoperation. Sjukdomar och ett par lättare skador senaste tiden för Söderhamnsgänget som verkar haft en lite stökig inledning på försäsongen.

Bollnäs verkar bäst redo för svensklagen att ta upp kampen mot de ryska lagen. Edsbyn såg dock inte alltför besvärat ut av att Edlings och Liws frånvaro i träningsmatchen mot Zorkij i söndags. Edsbyn vann med 4-3 efter 1-3-underläge. Edsbyn finns säkert som ett av de fyra topplagen. Det är inte omöjligt att man står som ena parten som finallag på söndag.

Dynamo Moskva har hunnit med att vinna stort mot Sirius och allsvenska UNIK.
Sibselmach slog allsvenska Ljusdal med 4-3 i lördags och mötte Kuzbass en vecka tidigare. Matchen slutade 4-4 då. För två veckor sedan möttes lagen och Kuzbass vann den matchen med klara 10-2. Träningsmatcher är träningsmatcher. Kanske Champions Cup ger en bättre fingervisning om var lagen står inför vinterns tävlingsmatcher.

Grupp A    Grupp B
Edsbyn     Dynamo Moskva
Zorkij        Bollnäs
Kuzbass   Broberg
Kalix         Sibselmash

Torsdag
14.00 Dynamo Moskva – Broberg
16.30 Sibselmash – Bollnäs
19.00 Edsbyn – Kuzbass
21.30 Zorkij – Kalix

Fredag
12.00 Dynamo Moskva – Sibselmash
14.30 Zorkij – Kuzbass
17.00 Broberg – Bollnäs
19.30 Edsbyn – Kalix

Lördag
11.00 Kalix – Kuzbass
13.30 Broberg – Sibselmash
16.00 Edsbyn – Zorkij
18.30 Dynamo Moskva – Bollnäs

Söndag
09.00 4 Grupp A – 4 Grupp B
11.30 3 ” – 3 ”
14.00 2 ” – 2 ”
16.30 1 ” – 1 ”

Läs också