Klassiska lag jagar Allsvenskan

I serien under Allsvenskan finns flera gamla storheterhetslag. När en fjärdedel av div 1 säsongen har spelats så ser läget ut enligt följande.

I den norra toppar Selånger tabellen efter att laget har spelat fem matcher. En tappad poäng har laget. Närmast jagande är UNIK Bandy från Uppsala. UNIK är numer Uppsalas andra lag efter att Vindhemspojkarna gick om intet. VP har kvalat till högsta serien och det ”ska” väl ändå vara ett lag från Uppsala i den nästa högsta serien? Bakom jagar även Karlsborg.

I den västra är det Mölndal som toppar. En effekt utav GAIS framgångar. Nyförvärv av klass till GAIS har gett Mölndal flera duktiga spelare. Laget har fullpott efter sex matcher. Bakom jagar närmast numer klassiska Frillesås och Kungälvslaget Kareby. Kungälv SK och Vargön skuggar därbakom. Mölndal har gjort klart med hall och varit och nosat på Allsvenskan förr genom sitt lag Fässberg som kvalade dit för inte allt för länge sedan.

I den östra toppar det klassiska ”div 1-laget” Tellus. Laget har närmast alltid tillhört den näst högsta divisionen. Nu har laget 12 av tolv möjliga. Bakom skuggar Djurgårdan och klassiska Helenelund samt GT7t6 Bandy med åtta poäng. Längre ner i tabellen återfinns klassiska lag som Nitro/Nora, Eskilstuna och
Slottsbron.

I den södra toppar Stjärnan en poäng för Målilla och två poäng före Tjust Bandy. Både Stjärnan och Målilla har kvalat till allsvenskan. De gamla allsvenskalagen Derby och Borgia finns med längre ner i tabellen. Här återfinns även de klassiska ”div 1-lagen” Åby/Tjureda och Waggeryd.

Läs också