Spelarnytt: Petter Andersson tvingas ge upp!

Petter Andersson har klivit av isen för denna säsongen! Det blev bara en match i årets Elitserie. I fredagens match mot Tillberga fanns inte Petter utan hemmapremiären mot Sandvikens AIK kan vara Petter Anderssons sista elitseriematch på grund av höftskadan.

Vänersborg LPetter Andersson tvingas redan nu ge upp säsongen, det skriver IFK Vänersborg via klubbens hemsida. Det är Petters höftskada som trots mycket lång rehabträning inte medger fortsatt spel. De senaste två åren har mest inneburit rehabträning och där emellan några enstaka matcher. Petter hade en positiv utveckling på sin rehabträning under försäsongen och gjorde betydande framsteg. Det gjorde att det fanns stora förhoppningar om spel för Petter inför denna säsongen. Tyvärr visar det sig redan nu att höften inte håller.Petter Andersson, 25 år, är försvarsspelare med Vargön som moderklubb. Till vardags sysselsätter sig Petter som ekonomiassistent.

-Det är naturligtvis mycket tråkigt att Petter så här tidigt på säsongen tvingas ge upp och inte kan spela mer, säger Tommy Hjert ordförande i Sport- och elitkommittén. Särskilt tråkigt är det givetvis för Petter själv att hans skada inte har förbättras och möjliggjort fortsatt spel. Petter har med sitt spelsinne och passningsskicklighet varit en viktig spelare för IFK. Han har kämpat hårt för att komma tillbaka, tyvärr har det inte gått som varken Petter eller IFK önskat, säger Tommy Hjert.

-Som det känns nu är det uteslutet med fortsatt elitspel för min del säger Petter Andersson. Jag har verkligen gjort allt för att komma tillbaka, men måste tyvärr konstatera att det inte fungerar. Nu vill jag fokusera fullt ut på att bli bättre i min höft och förhoppningsvis också återställd, avslutar Petter.

-Det är naturligtvis en stor förlust för oss att Petter inte kan spela vidare, säger Stefan Karlsson tränare i IFK Vänersborg. Det är tråkigt för både Petter och laget, men det viktigaste för Petter är att han blir frisk. Nu vet vi vad vi har att förhålla oss till och då får andra spelare kliva fram, avslutar Stefan.

-Just nu är vi tacksamma för att vi satsade på en bred trupp inför säsongen 15/16, säger Tommy Hjert. Först lämnade Johan Skatz och nu tvingas Petter Andersson ge upp. Men vi känner oss trygga med den spelartrupp vi har och är fortsatt övertygande om att IFK är redo att ta nästa steg, avslutar Tommy.

Läs också