Elitserien: Ljusare läge för träning och premiär på Hällåsen

Broberg LBroberg Söderhamn tvingas träna på hockeyrink när Hällåsens bandybana har det tufft i värmen. Men efter nattensarbete ser det ljusare ut.

Broberg Söderhamn och tränaren Fredrik Rexin har det besvärligt med isen på Hällåsen hemma i Söderhamn. I stället för träning på bandybanan blir det träning på hockey rink. – Det stämmer, blev rinkträning igår (läs söndag) och idag (måndag).  Är onsdagens match i farozonen?

– Vi är inställda på att det blir match, enligt Fredrik Rexin till Bandyworld.

Bandyworld ringde Hällåsens vaktmästeri på tisdagsmorgonen och frågade om isläget.
– Det töar bra!

I natt har vaktmästarna på Hällåsen jobbat för fullt och kan berätta att isen är betydligt bättre i dag än i går. Och det är inte alls omöjligt att Broberg Söderhamn
ska kunna träna på Hållåsen redan i kväll.

Hurvida det går att spela i morgon med tanke på väderutsikterna så blir svaret att väderprognoserna ändå aldrig stämmer med ett lättsamt skratt. Men bedömer
att det ska kunna bli match i morgon.

Väderutsikterna enligt norska Yr säger dock att kommande natt kommer se ut som den senaste var och att morgon dagen bjuder på uppehåll, sol, svaga vindar och 10-12 grader.
Infrias den väderprognosen ja då blir det hemmapremiär för Broberg Söderhamn mot Villa Lidköping i morgon onsdag. Blåsigt är värst för isarna eftersom vinden blåser bort kylan över isen och vattnet på isen värms upp och tär på isen. I går var det varmt och dimmigt, men solen leta sig igenom dimman och tärde hårt på isen, berättar Tony Larsson för Bandyworld.

Enligt vaktmästaren var isen hård under vattenmassorna på Hällåsen i går kväll när en Brobergspelare var ute på isen och provåkte. I kväll ska det nog gå och träna på isen, men om sedan Broberg väljer att göra de får man själva avgöra, menade vaktmästaren.

Läs också