Spelarnytt: Daniel Svedberg är klar för Boltic!

Boltic Liten 210smBoltic har haft en fin försäsong inför den Allsvenska premiären. Boltic som brottats med ekonomiska problem tycks ha rett ut den bördan från sina axlar och kanske man kan ana en skönjande vår för bandylaget i Värmland! I dag bekräftar Boltic för Bandyworld att man får förstärkt med mycket rutin till laget. 43-årige Daniel Svedberg är klar för Boltic. Det bekräftar Mikael Borstner för Bandyworld.

Rutinerade Daniel Svedberg spelade med Mosserud i fjol i div 1 och svarade för 20 mål och 30 målgivande passningar. Även Daniel Svedbergs moderklubb IFK Rättvik och Mosserud har haft Daniel på önskelistan.

Mikael Borstner har fått en fin försäsong. Man gick till final i Leksand Sparbank Cup och föll knappt mot Falu BS med 2-1.  Mikael vill dock tona ner försäsongen.

– Det är alltid att svårt att bedöma försäsongens resultat. Vi har gjort det bra och fått till bra defensivt spel.  Man får komma i håg att vi har spelat många 60 minuters matcher.

Det är en tuff Allsvenska i år i södergruppen. – Ja det är bra lag. Det kommer bli ett bra lag som ramlar ur Allsvenskan i år, säger Mikael Borstner till Bandyworld.

Boltic har ännu en spelare på gång. Det är 20 årige Johannes Svedberg från Västerås SK och Tillberga som moderklubb. Johannes har spelat flera matcher för Boltic under försäsongen redan. Något kontrakt är dock inte klart då den civila situationen måste ordna sig, berättar Mikael Borstner men säger att Johannes kommer sannolikt finnas med i truppen till premiären mot Surte i Ale Arena på lördag.

Läs också