Elitserien och Allsvenskan – Isläget


Allsvenskan: Nitro Noras hemmapremiär mot Frillesås den 14 november är uppskjuten. 1511o5 16:41
Allsvenskan: Tranås BoIS  hemmapremiär mot Blåsut är flyttad till klockan 17.00 på lördag. 151105 16:41
Allsvenskan: Matchen IFK Rättvik och Tellus kommer att starta kl 17:00. 151105 16:30
Allsvenskan: Falu BS har haft is ett tag men ingen belysning. I dag testas den nya, enligt DT.se.  151105 14:38
Allsvenskan: Grängesberg hade inte i tisdags inte startat kylaggregaten. 151105 14:23
Allsvenskan: Västanfors har fått is på IP och A-laget tränar i kväll för första gången denna säsongen. 1511o5 14:03
Elitserien: Beskedet är att det blir match på Zinken mellan Hammarby och IFK Vänersborg. 151105 09:13

Allsvenskan: Nu är det klart. Borlänges hemmapremiär mot Gustavsberg på lördag kommer att spelas i Sandviken och Göransson Arena.
Tellus och IFK Rättvik har kommit överens om att byta så att Rättvik får hemmapremiär på lördag mot Tellus. Tellus avslutar istället Allsvenskan på hemmaplan mot just IFK Rättvik.

-Vi kommer i samråd med ismakarna kunna ta ett definitivt besked på torsdag morgon och har en bra dialog med alla inblandade, där bl a våra motståndare IFK Vänersborg visar stor förståelse, säger sport- och marknadschef Stefan X:et Erixon via klubbens hemsida.
Beslut om det blir match mellan Hammarby och IFK Vänersborg på fredag dröjer. – Beslut tas sent i dag eller i morgon meddelar Micke Eriksson på Svenska Bandyförbundet till Bandyworld tidigare i morse.


Hällåsen i Söderhamn verkar vara på gång och mycket talar för att det kan bli spel. Detta trots att Broberg inte kunnat träna där under de senaste dagarna. Nytt försök i kväll inför morgondagens hemmapremiär mot Villa Lidköping. Hammarby i Elitserien samt Borlänge, Nitro Nora och Frillesås står just nu utan is i Allsvenskan inför premiären.  Man håller som bäst på med att spola isen för Västanfors på Idrottsplatsen i Fagersta.

På Zinkensdam är det tänkt att linjerna ska läggas på isen i morgon bitti på morgonen. Beslut om det blir match eller inte tas under tidig förmiddag, kl 8:30, två dagar före matchdagen.
Sedan tidigare har Hammarby uppskjuten match mot Broberg Söderhamn där är reservdatum den 11 november. Om det mot förmodan inte blir någon match på fredag mot Vänersborg finns ett reservdatum klart.

Stefan Erixon, sportchef i Hammarby meddelar att man tränar hockeyrink och bedömer att sannolikheten för spel på fredag där är 50/50.

I Allsvenskan står det klart att en match skjuts upp. Det är Frillesås hemmamatch mot Jönköping som inte blir av som planerat. Dessutom har Frillesås nästa hemmamatch mot Nässjö redan den 14 november. – Nytt speldatum ska vara klart före den tredje omgången för att Frillesås ska kunna få skjuta upp även den matchen.

Även Borlänge och Nitro Nora står utan hemma is just nu. Borlänge har klart med en reservarena. Det är Göransson Arena som matchen mot Gustavsberg flyttas till om det inte går att spela på Tunet i Borlänge på lördag. Nitro Nora har problem med sin isproduktion tillföljd av tekniskt problem. I väntan på reservdelar så står Nitro Nora utan is men läget hoppas man ska vara löst tills hemmapremiären den 10 november mot Frillesås.

Allsvenska premiären
7 november
UNIK – Djurgården  – Inomhus
IK Tellus – IFK Rättvik – Tellus Utomhus på Zinkensdam – Inomhus i Rättvik kl 17:00
Katrineholm  – Falu BS – Utomhus  is finns
Borlänge – Gustavsbergs – Utomhus ingen is – Göransson Arena reserv.
Ljusdals BK – Helenelunds IK – Utomhus is finns
8 november
HaparandaTornio – Västanfors IF – Utomhus is finns

Södergruppen
7 november
Lidköpings AIK – IFK Motala – Inomhus
Surte BK – IF Boltic – Inomhus
Frillesås BK – Jönköping – Utomhus ingen is – Uppskjutet
Tranås BoIS – Blåsut  – Utomhus – Isproblem har inte rapporterats
Nässjö IF – Örebro SK – Inomhus

Läs också

Kommentarer är stängda.