Elitserien – Tredje omgången och äntligen får Hammarby och Broberg spela igen!

Då är det dags för att komplettera den tredje omgången som tjuvstartade i söndags då Kalix klev upp i serieledningen efter en lyckad söderturné med full pott mot både Gripen i fredags och Sirius söndags. Björn Hellman ger ett experttips hur kvällens drabbningar slutar.


Edsbyn smTillberga LEdsbyns IF – Tillberga
Edsbyn behöver komma upp ett snäpp i mot Tillberga jämfört med söndagens match mot Sandvikens AIK för att nå två poäng i kväll. Tillberga skulle givetvis må bra utav att få med sig ett poäng i kväll.

Edsbyn gör en förändring sedan bortamötet mot SAIK. Magnus ”Kuben” Olsson vilar.  Junioren Joel Wilhelmsson kliver in istället.

Jesper Flodström meddelar att laget inte gör några förändringar till i kväll jämfört med senaste mot Vänersborg.
– Det kommer bli en riktigt tuff match, Edsbyn är riktigt bra i defensiven, men vi är otroligt sugna på att ta våra första poäng ikväll, efter två bra matcher i bagaget utan poäng. Så de kommer definitivt inte få något gratis ikväll!

Jesper hoppas Jimmy Jansson tystar Jocke Svensk:
– Sen hoppas jag Jimmy Jansson tystar Jocke Svensk med en klubba skridsko och dunkar upp bollen i krysset.

Bollnäs miniHammarby smBollnäs GIF – Hammarby IF
Två spända lag inför viktigt möte. Bollnäs har väl inte fått det riktigt och klaffa vad gäller att ta vara på chanserna. Sju mål på två Magnus Brodénmatcher mot Tillberga och Vetlanda. 
Defensiven är det inga problem med bara fem mål. Hammarby som har många 60 minuters matcher på försäsongen och få träningar på storplan. Men det är säkerligen ett riktigt spelsuget lag som kommer till på Sävstaås i kväll. I fjol vann Hammarby med 8-3 i matchen då Magnus Brodén gjorde comeback efter Göran Rosendahl valde att kliva av Hammarby som tränare. Hammarby kommer till spel med samma lag som i premiäromgången. Pär Einarsson, Robert Rimgård och Stig Fischer är på skadelistan.

Inget nytt från Bollnäs så här lång. Håll utkik efter uppdatering.

 

 

Vänersborg LVetlanda LIFK Vänersborg – Vetlanda BK
Vänersborg blev utan poäng premiären mot Sandviken men gjorde ytterligare en stabil match mot Tillberga senast och bärgade sin första tvåpoängare. Petter Andersson fanns med i premiären men inte mot Tillberga och i måndags blev det känt att Petter tråkigt nog tvingas kliva av på grund av en efterhängsen höftskada.

Petter Andersson har klivit av isen för denna säsongen! Det blev bara en match i årets Elitserie. I fredagens match mot Tillberga fanns inte Petter utan hemmapremiären mot Sandvikens AIK kan vara Petter Anderssons sista elitseriematch på grund av höftskadan.

–  Ja mycket tråkigt med Petter som är en av dom bästa passningsspelarna jag lirat med, kommenterar Jocke Hedqvist beskedet och fortsätter sedan så vet jag att han besitter goda möjligheter att bli en bra tränare framöver om han känner och vill det.
Vänersborg fortsätter med samma manskap som sist:

– Inga ändringar sen senast.. Matchen kommer bli väldigt tuff och tajt Vetlanda har två raka vinster och kommer med ett stort självförtroende . Vi måste vara ödmjuka och göra rätt saker.

Vetlanda har inlett med två hemmasegrar. Först mot Broberg och därefter seger mot Bollnäs. Ett av Vetlandas nyförvärv inför säsongen är Patrik Johansson från Sirius ser fram emot matchen.

–   Det ska bli kul att möta Vänersborg igen, vi mötte dom tidigt på försäsongen och spelade väldigt jämnt då. Vi har haft en bra defensiv i våra två första matcher och nyckeln förr oss är att ha det även på bortaplan. Jag tror det blir en till jämn och spännande match ikväll.

Jonas Claesson ger samma manskap som senast fortsatt förtroende och Vetlanda ställer upp med samma lag som senast.

Sandvikens AIK LGripen LSandvikens AIK – Gripen Trollhättan
Ett par förändringar i hemmalaget och glädjande nog så är Elitseriens skadelista en man kortare. Däremot har Gripen drabbats av ett 4 Niklas Gälman 2par sjuka spelare till i kväll.

– Abbe Bodin kommer att stå i mål och Niklas Gälman är klar för spel, uppger Anders Jakobsson till Bandyworld. Hannes Edlund vilar.  Många mål framåt för Sandviken senast men lite väl många bakåt i en för snäll match senast mot Edsbyn?
– Vi släpper in lite konstiga mål mot Edsbyn, menar Anders. –  Såg kanske snällt ut men det blir öppnare spel när båda lagen vill spela offensivt.

Gripen som väntades få det tufft med stjärntrion på topp (Edlund, Nilsson, Pettersson) ser ut att kunna få det ännu tuffare idag. Viktor Nordmark och Victor Carlsson är sjuka uppger Gripentränaren Magnus Nordin.
– Vi får stuva om i backlinjen. Gäller att vara kreativ och gilla utmaningen, kommenterar Magnus med ett leende.
– Vi har en bra stämning i gruppen och känner att vi utvecklas. Det är viktigaste för oss just nu.

Västerås SKKungälvSMVästerås SK – IFK Kungälv
Måste match för Västerås, denna matchen har man inte råd att förlora och laget ska revanschera sig efter Villautskåpning av mästarna i lördags. Kungälv kommer inte att få det lätt, men har inget att förlora. Inledningen för Kungälv har gett 5-5 i Kalix och 5-0 hemma mot IMG_6275Sirius är inget man behöver skämmas över. I fjol blev det 8-2 till Västerås i ABB Arena medan IFK Kungälv besegrade Västerås på Skarpe Nord med 6-3.
Antar att ni är taggade för revansch efter lördagens match?
– Ja definitivt, riktigt revanschsugna kan man säga. Vi har verkligen kört hårt på träningarna både vad gäller intensitet och att jobba med att hitta vårt spel igen. Så vi är Riktigt sugna på att få visa oss från vår bästa sida igen, säger Ted Bergström till Bandyworld.
Västerås gör två förändringar sedan senast. In kommer Aksel Ekblom och Jacob Bucht medan Stefan Edberg och Pekka Rintala får vila.

Broberg LVillaSMBroberg Söderhamn – Villa Lidköping
Broberg fick inte med sig något från Vetlanda, vilket man hade chanser för att lyckas att få. Matchen mot Hammarby senast blev uppskjuten och har man haft problem med att få träna på Hällåsens bandybanan. Mjuk is i kväll gissningsvis och svårare för Villa att få till det blixtrande spel man bjöd på i lördags. Villa har revansch att utkräva på sig själva för sin insats i Söderhamn i fjol då det blev förlust med 5-3 81 Stefan Larsson Brobergoch grusade då  chanserna rejält att nå topp fyra och ett bättre utgångsläge i slutspelet.

Fredrik Rexin tränare i Broberg säger så här om läget inför kvällens match:
– Bra, vi tränade på stor is igår i cirka en timma. Isen höll bra, vaktmästarna har jobbat på riktigt bra. Bara Stefan Larsson som är borta. Jag anser att vi har bra koll på Villa, kommer garanterat bli en jämn match. Vi spelade bra mot Vetlanda, var skärpan framför mål som saknades, annars är vi nöjda med spelet i övrigt. Nu har vi tränat mycket avslut med forwards samt mycket hörnor.

Vi frågar Villatränaren Johan Sixtensson om det är svårt att motivera spelarna att åka till Söderhamn efter fredagens ”urblåsning” mot Västerås?
– Vi mår bra efter senaste matchen men har fullt fokus på Broberg sen i söndags! Vi spelar med samma manskap ikväll. Är inte svårt att motivera spelarna till kvällens match, vi har bara vunnit två matcher och gör vi inte det hårda jobbet ikväll så åker vi hem utan två poäng, svårare än så är det inte.
– Is och publik är inget vi kan påverka, spelet och vår insats däremot.. det kan vi påverka och det skall vi göra!

Kalix LKalixmålvakten Björn Hellman är spelledig i kväll och bjuder på en kommentar som serieledare och ett tips inför kvällens drabbningar.

– Ja det är ju inte så ofta man får göra det men jag är ödmjuk och svävar inte iväg, ska vi vara med måste vi vinna dom matcherna så  bra start men viktigt och Hålla sig på banan och fortsätta spela bra vi får se vart vi ligger nör serien är slut.

Och så här tippar Björn:

Bollnäs Hammarby 3-3
Sandviken Gripen 11-1
Vänersborg Vetlanda 6-4
Broberg villa 3-7
Edsbyn Tillberga 5-5
Västerås Kungälv 8-0

 

 

TABELLEN S V O F G – I +/. P
Kalix Bandy 3 2 1 0 12-9 3 5
Villa Lidköping BK 2 2 0 0 13-4 9 4
Sandvikens AIK 2 2 0 0 14-8 6 4
Vetlanda BK 2 2 0 0 6-4 2 4
IFK Kungälv 2 1 1 0 10-5 5 3
Bollnäs GIF 2 1 0 1 7-5 2 2
Edsbyns IF 2 1 0 1 12-12 0 2
IFK Vänersborg 2 1 0 1 8-8 0 2
Västerås SK 2 1 0 1 6-9 -3 2
Broberg/ Söderhamn 1 0 0 1 3-4 -1 0
Hammarby IF 1 0 0 1 0-3 -3 0
Tillberga 2 0 0 2 7-12 -5 0
Gripen Trollhättan BK                                                2 0 0 2 4-9 -5 0
IK Sirius 3 0 0 3 3-13 -10 0

Läs också