Elitserien: Kungälv skrällde!

8 Axel Ekholm

Dagens stora skräll är förstås att IFK Kungälv bortabesegrade Västerås SK med 5-4. Axel Ekholm tvåmålsskytt. Västerås SK noterar sin andra raka förlust och självförtroendet verkar ha fått sig en törn.

KungälvSMVästerås SKInför matchen frågade Bandyworld Mathias Johansson, lagkapten i IFK Kungälv om det var dags för skräll i kväll.
Det blev skräll? Hur nöjda måste ni inte vara med det?
– Ja precis, bra känsla! Vi är såklart jättenöjda, framförallt att vi är med i matchen efter första halvlek där dom har många lägen. Sen är det väl hyfsat jämnt om man ser till målchanser i andra. Fruktansvärt starkt av oss att knipa två pinnar!

Vad händer? Är ni så nedtränade? Ted Bergström i Västerås SK får ta frågan:
– Mycket bra fråga. Har faktiskt inget bra svar. Tror vi skapar tjugo klara målchanser. Tycker i  alla fall att vi inte är tillräckligt ödmjuka till uppgiften idag. Svårt att vinna bandymatcher när vi spelar på 98 procent bara.
– Tycker vi missade otroligt mycket.

Vänersborg LVetlanda LVänersborg tog en stabil seger mot Vetlanda som därmed fick sitt förlustnolla spräckt. Mikka Lukkarila blev matchens målsskytt med tre mål inför över 2 000 åskådare. Vänersborg och Vetlanda är båda två lag som placerar sig ovanför slutspelstrecket.
Jocke Hedqvist tvåmålsskytt kommenterar segern:  – Skön seger tycker att Emil Viklund är grymt bra idag även mycket bra av Mikko och göra tre mål. Men det var en laginsats.

Vetlandas Patrik Johansson tyckte Vänersborg vann rättvist:
– Vi kom in fel i matchen från start. Trots en dålig inledning har vi ändå ett hyfsat resultat i halvlek och försöker rätta till en del grejer i vår defensiv i andra men Vänersborg får skapa alldeles för mycket hörnor, de sätter också tre hörnor och då är det svårt. Vi kommer inte upp i nivå och Vänersborg var bättre än oss ikväll.

Bollnäs miniHammarby smHammarby tog en skalp borta mot Bollnäs och även sina första elitseriepoäng för säsongen. 1-1 stod sig länge, men det var Hammarby som drog det längsta strået och vann. Bollnäs måltorka fortsätter med bara två mål på två matcher. Även i fjol slog Hammarby Bollnäs på Sävstaås. Hammarby upp på slutspelsplats och petar ner Bollnäs till nionde plats.
Robin Sundins Hammarby var förstås nöjd:
– Det som avgjorde för oss idag var en stabil laginsats från vår sida framförallt defensivt. Där vi lira helt utifrån vad vi bestämt innan. Samt att vi kändes starkare sista 15-20 när de skulle avgöras!

Edsbyn smTillberga LEdsbyn hade inga problem med Tillberga. Edsbyn var så när att hålla nollan och målskyttet håller i sig. Sex mål mot Sandviken i söndags blev sju i dag. Tillberga inkasserar sin tredje raka förlust. Edsbyn upp på femte plats. Edsbyn tog sig som bekant till final i Svenska Cupen där Västerås blev för svåra.
Både Mattias Hammarström och Jonas Edling noterade för tre mål vardera för Edsbyn.

SAIK S litenGripen LSandviken hade som väntat inga problem mot elitseriens enda nykomling Gripen Trollhättan. Idag hade västgötarna dessutom två man i försvaret sjuka vilket inte gjorde försvarsarbetet enklare att lösa.  Sandviken är utan poängförlust och seglar upp i serieledning med tre raka segrar och hela en positiv målskillnad på 15 mål efter bara tre omgångar!
SAIK-tränaren Anders Jakobsson: – Spelet var väl sådär, vi kan göra allting bättre än vi gjorde ikväll.
Positivt för SAIK är att Niklas Gälman åter är i spel efter sin skada: –  Gälman spelade en del och löste det på ett bra sätt.

Broberg LVillaSMBroberg Söderhamn tog sin första poäng för säsongen hemma på Hällåsen. Villa Lidköping har nu tre raka matcher utan förlust, men tappade sin första poäng. Två av Villa Lidköpings mål kom på lagets elva hörnor. Utan de hade det nog blivit Brobergsseger.  Broberg hade ledningen i matchen strax före halvtidsvila med både 2-1 och 3-2.

Johan Sixtensson tränare i Villa Lidköping hade gärna sett att man fick med sig två poäng i kväll:
– En poäng är bättre än noll, men lite frustrerande att vi inte får hål på dem i andra halvlek, vi driver matchen då och de bara ligger och försvarar sig! Isen blev väldigt svårspelad, särskilt i andra och det gynnar väl inte oss direkt men, vi får för lite fart på oss i andra och Broberg behöver bara stå och försvara sig, vi får inget gung i dem!
– Men man hämtar inte två poäng så enkelt här så en poäng är okej!

Brobergtränaren Fredrik Rexin om matchen:
– Helt okej med en pinne. Dom äger mycket boll i andra utan att skapa några jättelägen. Samtidigt blir vi lite för låga i andra halvlek, det i sin tur gör att vi inte är lika vass i omställningarna i andra.
– Chansmässigt är det en jämn match, får vi lite mer tid på stor plan så kan vi träna de egna spelet lite mer och få motståndaren att slita lite mer i deffen. Vi var osäkra på var vi stod inför matchen, men helt ok med en pinne trots allt.

Matchfakta

IFK Vänersborg – Vetlanda 7-2 (3-2)
Mål, Vbg:  Mikka Lukkarila 3, Joakim Hedqvist 2, Christoffer Fagerström, Johan Koch
VBK: Johan Löfstedt, Joakim Andersson
Utv: Vbg 3×10 VBK 2×10
Publik: 2 052

Bollnäs – Hammarby  1-4  (1-0)
Mål, GIF: Christian Mickelsson.
Hby:  Misja Pasjkin 2, Kalle Mårtensson och David Pizzoni Elfving.
Utv: GIF 10 Hby 2×10
Publik: 1 652

Edsbyn – Tillberga 7- 1 (5-0)
Mål: EIF: Mattias Hammarström 3, Jonas Edling 3, Oscar Wikblad.
TB Robin Andersson
Utv: EIF 10 TB 3×10
Publik: 1 208

Sandviken – Gripen 11-2 (6-1)
Mål: Erik Pettersson 5, Christoffer Edlund 3, Daniel Mossberg 2, Linus Forslund,
GBK: Henrik Larsson, Johan Grahn.
Utv: SAIK 0 GBK 0
Publik: 1 380

Västerås – IFK Kungälv  4-5 (4-4)
Mål, VSK: Tobias Holmberg 2, Jacob Bucht, Jonas Nilsson
Kungälv: Axel Ekholm 2, Lukas Persson, Jesper Henriksson, Ted Skoglund
Utv, VSK: 10 IFK: 10
Publik: 1 467

Broberg – Villa Lidköping 3-3 (3-3)
Mål: Martin Söderberg, Vadim Arhipkin, Filip Skoglund.
Villa: David Karlsson, Martin Johansson, Lars Fall.
Utv, BS 2×10 VBK 10
Publik: 1 043

Tabell S V O F G-I +/- P
Sandvikens AIK 3 3 0 0 25-10 15 6
Villa Lidköping BK 3 2 1 0 16-7 9 5
IFK Kungälv 3 2 1 0 15-9 6 5
Kalix Bandy 3 2 1 0 12-9 3 5
Edsbyns IF 3 2 0 1 19-13 6 4
IFK Vänersborg 3 2 0 1 15-10 5 4
Vetlanda BK 3 2 0 1 8-11 -3 4
Hammarby IF 2 1 0 1 4-4 0 2
Bollnäs GIF 3 1 0 2 8-9 -1 2
Västerås SK 3 1 0 2 10-14 -4 2
Broberg  Söderhamn 2 0 1 1 6-7 -1 1
IK Sirius 3 0 0 3 3-13 -10 0
Tillberga 3 0 0 3 8-19 -11 0
Gripen Trollhättan BK 3 0 0 3 6-20 -14 0

Läs också