Elitserien: Villa förstärker på rekryteringsfronten

VillaSMJonas Gustafsson och Martin Berggren är två erfarna villaiter som tar en ny roll i klubben. Martin med 241 A-lagsmatcher i Villamålet och Jonas Gustafsson med över 200 matcher i Villa och SM-guld med Sandvikens AIK engagerat sig i Villa Lidköpings rekryteringsarbete.

– Det är naturligtvis en styrka att få så meriterade och i bandyvärlden välkända personer att vara med och forma framtidens trupp, säger klubbchefen Jonas ”Sparris” Johansson som utgör rekryteringsgrupp tillsammans med Martin och Jonas.

– Det känns roligt att kunna vara med och påverka även när man själv lagt den aktiva delen bakom sig, säger Jonas. Vi har en uttalad filosofi om att i framtiden vara självförsörjande på spelare i så stor utsträckning som möjligt. Dock skall det vägas av mot en bra mix och balans i laget vilket innebär att vi även kommer rekrytera utifrån för att få till exempel en speciell spetskompetens eller karaktär. Martin och Jonas har stort nätverk och kunnande och dessa egenskaper är mycket värdefulla i dessa sammanhang, säger ”Sparris” Johansson.

– Att på det här sättet få vara delaktig efter den egna karriären är både hedrande och en härlig utmaning, säger Martin Berggren.

Både Jonas och Martin understryker att Villa Lidköping ska stå för attraktiv bandy.

– Sedan går det givetvis alltid att förädla allt och då är det viktigt att alla vet vart åt vi strävar, säger Martin.

– Målet är att få fram fler spelare från de egna leden. Om vi sedan kan krydda med några av de bästa spelarna utifrån kan vi förhoppningsvis ta det hägrande steget mot att vinna SM-guld också, säger Jonas Johansson avslutningsvis via ett pressmeddelande.

Läs också