Elitserien: Seriefinal i kväll!

Elitseriekväll toppat med seriefinal mellan Sandvikens AIK och Villa Lidköping i Göranssons Arena och ytterligare fyra intressanta matcher. Två matcher kommer spelas utomhus i det närmaste perfekta förhållanden. Är det månne en måstematch för Vänersborg i kväll för att slutspelet inte ska börja glida i väg?  Tar Tillberga upp kampen om en slutspelsplats i kväll genom att besegra Hammarby? Är det dags för Sirius i kväll?

Vänersborg LKalix LIFK Vänersborg tar emot Kalix.  Två revanschsugna lag som inte vunnit någon match på ett tag. Dessutom mycket viktiga poäng att spela om mellan två lag som nu är placerade kring kvalplatsstrecket i den jämna tabellen. Inför kvällen har man bara tre poäng upp till tredjeplatsen!

Jocke Hedqvists Vänersborg:
– Alla är friska och hela i truppen.. Vi kommer få en tuff match mot Kalix som kommer taggade efter förlusten mot Bollnäs och vi behöver upp ett par nivåer för att ta poäng.

Ingen kommentar från ett resande Kalix så långt. Kalix har även match på söndag mot Vetlanda.

 

SAIK S litenVillaSMEn seriefinal halvvägs in i Elitseriens första halvlek. SAIK lyckades få med sig en poäng från onsdagens match mot Hammarby medan Villa överraskande föll mot Edsbyn på hemmaplan. Båda lagen har bortaslagit IFK Vänersborg som är svårslagna på sin hemmaplan.

Johan Sixtensson Villa gör en förändring i kväll:
– Perfekt väder för att lira inomhus! Malmkvist är sjuk, Matte Johansson in i truppen istället.  Espens knä mår bra och vi är friska i övrigt!
Hörnskyttet fungerade inte bra mot Edsbyn sist?
– Hörnskyttet funka inte bra senast, matchen innan det slog vi in 2 av 7! Det så det är, ibland sitter dem och ibland inte.
Funderingar inför kvällens match?
– Vi ser fram emot kvällen, självklart kul att lira en sådan match. Vi måste vara bra för att kunna vinna och vi tvivlar inte på vårt kunnande på grund av en förlust! Vi jobbar på.

SAIK fick alltså med en poäng mot Zinkensdam, men mest nöjd är Anders Jakobsson över att Christofer Edlund kunde spela vidare efter den incidenten han var inblandad där Carl Johan Rutqvist skadade sig.  – Edlund  hade tur och klarade sig. Alla är friska.
SAIK har haft bättre utdelning på sina hörnor i år.  – Hörnskyttet fungerar bra och Chrille är naturligtvis en bidragande orsak.
Funderingar inför kvällens match: – I kväll blir det nog en bra match med många profiler på plan.

 

Bollnäs miniSirius smBollnäs har två segrar på de sista två matcherna. Två matcher där motståndarna Kungälv och Kalix inte varit nöjda med sina egna prestationer. Bollnäs har själva tyckt man varit på gång och därefter har poängen också kommit.
  I kväll står Sirius som motståndare.

Sirius är i en uppåtgående trend och närmar sig poäng. Upplänningarna var retligt nära senaste mot Broberg Söderhamn. Är det månne läge för skräll i kväll?

Joel Wigren, Sirius, vad tror du om era möjligheter att få med är en pinne från Sävstaås?
Chans har vi absolut. Men Bollnäs på åsen en fredagkväll brukar vara tuffa matcher. Dom har enormt stöd från läkaren. Tror det blir oerhört viktigt för oss att få en bra start så vi kommer in rätt i matchen. Vi kommer till Sävstaås med bra känsla så det kommer nog bli en jämnare match än många tror.

Ville Altonen säger så inför kvällens möte.
– Vi kör väl på som senaste tider. Vad jag vet så alla är tillgängliga för spel. Äntligen lite minusgrader här uppe så borde vara dukat för en bra match.

 

Tillberga LHammarby sm Tillberga fick efter två raka segrar stryk mot ett hemmastarkt Vetlanda. I kväll är det Hammarby som kommer på besök.

Hammarby ett lag som ständigt tycks jobba i uppförsbacke vad gäller skador men trots det har kapacitet att göra bra matcher mot de bästa. Senast blev Carl-Johan Rutqvist skadad och bedöms vara borta från spel i en månad. Men Robin Sundin har positiva nyheter för sina fans inför kvällens match:
– Allt bra trots den tråkiga skadan på Rutqvist. En tuff match där vi vet att vi måste göra en bra match för att vinna! Robert Rimgård gör comeback på liberon igen!

Jesper Flodström i revanschfyllt Tillberga:
– Det såg bra ut på träningen igår och vi är laddade för att ta revansch på oss själva från Vetlanda matchen. Det är samma lag som senast, fortfarande så att Kaup och Gustafsson är borta på grund av brutna fingrar och Joel Engström är sjuk.

 

Broberg LVästerås SK Riktigt bandyväder i kväll och Broberg får finbesök på Hällåsen med Svenska Mästarna med hemmasonen Ted Bergström.
– Det stämmer, har fallit lite snö, så ett ljusare och trevligare Hällåsen att spela på då, säger Fredrik Rexin som hoppas på en fin inramning.  – Några minusgrader och riktigt bra is igår, ser ut att bli liknande förutsättningar ikväll. Inspirerande att möta Mesta Mästarna, vi gjorde en ganska blek insats mot dem i Svenska Cupen. Vi börjar sätta dom grunder i det egna spelet som jag har velat få in, när det klaffar så blir det riktigt bra, lite ojämn prestationsnivå senaste två matcherna, ikväll krävs en bra prestation i 90 minuter.
Spelarförändringar?
Robert Dammbro borta ett tag till. Jesper Öhrlund kommer inte spela något mer denna vecka.

Ted Bergström är sugen på kvällens match och rapporterar om ett par förändringar i laget:
– Ja det ser ut som att det inte kan bli bättre förutsättningar för att skapa en liten bandyfest ikväll på Hällåsen.
Simon Folkesson tillbaka i laget igen. Rintala vilar Bara Sjöström som dras med revbensskada fortfarande annars är alla krya.
Hur går dina funderingar inför kvällens match mot Broberg?
– Förväntar mig att Broberg kommer köra en hel del ikväll och försöka med sitt eget spel. Förväntat mig som sagt en riktigt fartfylld match mellan två spelande lag som bygger mkt av sitt spel kring fart och energi. Men det ska bli roligt att få spela utomhus och förhoppningsvis på bra is däruppe.

Elitserien S V O F G-I + / – P
Sandvikens AIK 6 4 1 1 49-25 24 9
Villa Lidköping BK 6 4 1 1 27-15 12 9
Västerås SK 6 4 0 2 30-18 12 8
Edsbyns IF 6 4 0 2 32-23 9 8
Vetlanda BK 6 4 0 2 24-30 -6 8
IFK Kungälv 6 3 1 2 26-21 5 7
Broberg Söderhamn 6 3 1 2 21-18 3 7
Bollnäs GIF 6 3 0 3 21-18 3 6
Hammarby IF 6 2 2 2 22-22 0 6
IFK Vänersborg 6 2 1 3 22-25 -3 5
Kalix Bandy 6 2 1 3 15-22 -7 5
Tillberga 6 2 0 4 27-39 -12 4
IK Sirius 6 1 0 5 14-25 -11 2
Gripen Trollhättan BK 6 0 0 6 15-44 -29 0

 

Läs också