Landslaget: Nya återbud för Svenne

Herrlandslaget reser som bekant till Finland för att spela treanationsturnering mot Ryssland och Finland i helgen. I går blev det känt att Simon Jansson kliver in i truppen sedan Joakim Svensk och Patrik Nilsson tvingats lämna återbud. Nu har Simon Jansson insjuknat vilket även Per Hellmyrs har gjord och båda har lämnat återbud. Ersättare utöver Olof Englund Kalix blir nu Mikael Olsson, Västerås SK.

– Simon Jansson insjuknade oturligt nog under natten och har lämnat truppen, säger förbundskapten Svenne Olsson till svenskbandy.se. Även Per Hellmyrs stannar hemma då även han drabbats av sjukdom. Det är en intensiv period för dessa spelare och inte helt förvånande att sjukdom slår till i dessa lägen, men det är som det är. Väldigt tråkigt för spelarna som tvingas lämna truppen men samtidigt kul att andra får chansen att visa upp sig. Vi har otroligt många duktiga bandyspelare i Sverige och det är skönt nu när vi hamnar i ett sånt här läge.

Mikael Olsson kliver in istället för Per Hellmyrs.

– Micke är en spelare som vi har haft ögonen på under en längre tid och han har gjort det väldigt bra i Västerås. Riktigt roligt att han nu får chansen att visa upp sig, det är en hårt jobbande mittfältare som kommer passa väl in i laget. Truppen består nu av 15 spelare och vi väljer att göra det bästa av situationen, berättar Svenne.

Har ni någon uttalad målsättning med helgens matcher?

– Vi siktar självklart på att vinna helgens två matcher men för oss är det mest väsentliga att vi får fram ett spel som vi kan jobba vidare med.

Läs också