Landskamp: Ryssarna slog Finland – Vädret stoppade Sverige – Ryssland

Dagens landskamp Sverige mot Ryssland i den finska trenationsturneringen ställdes in. Efter fredagens hällregn så klarnade det upp i dag lördag, men vind och värme gjorde för riskfyllt för spel i dag och matchens ställdes in.

– Det är en 8-9 plusgrader här och 10-12 m/s vindar som blåser på en redan tunn is. De svenska spelarna sa direkt efter isvärmingen att isens bristande kvalité var en risk för deras säkerhet, de vågade inte trycka på i skridskoåkningen. Isen är väldigt mjuk och de ryska spelarna genomförde inte ens sin isvärmning. Domarna var ute på isen och tog sedan beslut att ställa in matchen eftersom skaderisken var så pass hög. Ett helt korrekt beslut ska tillägas, berättar Svenne Olsson direkt till Svenskbandy.se.

Evgeny IvanushkinTidigare i dag spelade Finlanda och Ryssland den från i går uppskjutna matchen. Det blev rysk seger med 8-1 efter 3-0 i halvtid. Pekka Hiltunen gjorde Finlands reduceringsmål vid ställningen 5-0.
Evgeny Ivanushkin och Almaz Mirqasov tvåmålsskytt för Ryssland. Evgeny inledde målsskyttet. Övriga målgörare i Ryssland var Evgeny Dergaev, Mikhaeil Prokopjev, Nikita Ivanov och Igor Larionov.

Läs också