Spelarnytt: Tillberga förlänger kontrakten med sju spelare!


Robin Andersson, 21 år, spelare/representant spelarrådet. VM silver med P17-landslaget samt spelat landskamper med P15 landslaget

Robin Andersson, 21 år, spelare/representant spelarrådet.
VM silver med P17-landslaget samt spelat landskamper med P15- landslaget. Foto: TB Västerås

Tillberga LTillberga förlänger med sju av sina spelare och sedan tidigare har Joel Engström, Rinat Shamsutov och Ivan Lebedev kontrakt för ytterligare minst ett år.

– Det är otroligt kul att dessa talangfulla spelare som vi vet är intressanta för andra klubbar bestämt sig för att satsa vidare med Tillberga, säger klubbechefen Tobias Johnsson. Det som är helt unikt med dessa förlängningar är att önskemålet kom från spelarna själva.

Tillberga Bandy gjorde inför säsongen en stor satsning för framtida framgångar genom att knyta upp några av Sveriges mest talangfulla spelare och två ryska spelare av hög kvalitet, skriver Tillberga i ett pressmeddelande.

Nästan halva laget är nytt för i år och samtliga spelare utom tre hade bara kontrakt för innevarande säsong 2015/2016.

”Kommit längre än vad vi vågat hoppats på”

Vi vet att det tar tid att spela ihop ett nytt lag med ny tränare och därför har föreningens uttalade målsättning hela tiden varit att nå slutspel inom tre år, det vill säga säsongen 2017/2018, skriver Tillberga vidare.  ”Spelmässigt har vi kommit längre än vad vi vågat hoppats på även om det kanske inte speglats i poängskörden. TB Västerås står för, och kommer fortsätta stå för, en kreativ bandy.

Tillberga har redan nu förlängt sina kontrakt med ytterligare två år;  Robin Andersson, Jimmy Jansson, Rasmus Eriksson, Jesper Hermansson, Kim Barklund, Tobias Eriksson och Nicklas Gustafsson.

Sedan tidigare har Joel Engström skrivit två år och Rinat Shamsutov och Ivan Lebedev tre år vardera.

”Ge klubben möjlighet att i lugn”

– Vi har en fantastiskt bra känsla i truppen och är övertygade om att det här laget kommer bli riktigt bra om vi får chansen att spela ihop oss, säger Robin Andersson. Genom att förlänga redan nu vill vi spelare ge klubben möjlighet att i lugn och ro arbeta vidare för att utveckla organisationen och stärka laget ytterligare. Klubben har alltid visat att de tror på oss yngre, nu visar vi att vi tror på klubben.

– Det är otroligt kul att dessa talangfulla spelare som vi vet är intressanta för andra klubbar bestämt sig för att satsa vidare med Tillberga, säger Klubbchefen Tobias Johnson i ett pressmeddelandet. Det som är helt unikt med dessa förlängningar är att önskemålet kom från spelarna själva. De har pratat ihop sig och ansåg att det är så lite som saknas för att vi ska ta det sista steget som lag för att nå slutspel. Genom detta fantastiska agerande har de gett föreningen stora möjligheter att stärka upp de pusselbitar som saknas. Ett bevis på hjärta, lojalitet och tro på det vi gör. Man blir nästan tårögd av deras fina agerande. Ett stort beslut av blivande storspelare.

Läs också