Elitserien: Stefan Erixon lämnar Hammarby även som klubbchefVid årsskiftet lämnar Stefan Xet Erixon rollen som sport- och marknadschef i Hammarby Bandy. Marknads- och säljdelarna övertas av säljchef Tobias Frejfors. Dessutom tar Jens Göthberg, ordförande för Hammarby Bandy AB, från årsskiftet ett större ansvar för den dagliga kansliverksamheten som tillförordnad VD.

– Vi har haft en intensiv höst och drivit verksamheten utan en VD och klubbchef. Det har slitit på organisationen och påverkat arbetssituationen för våra medarbetare. Jag beklagar verkligen att Stefan bestämt sig för att situationen inte är hållbar för honom och att han därför lämnar sportchefsjobbet. Stefan är en inspirationskälla och förebild i Hammarby Bandy och i hela Bandysverige. Han har arbetat hårt för att förbättra förutsättningarna, inte minst för Hammarby Bandys elitsatsningar, säger Jens Göthberg.

– Styrelsen har inlett arbetet för att rekrytera en ny klubbchef och VD, med målet att ha en person på plats under våren 2016. Vi har under de senaste åren haft alltför många byten på den stolen och vill nu säkra en långsiktigt hållbar lösning. Därför får det också ta tid, säger Jens Göthberg.

– Det är med blandade känslor jag från och med årsskiftet väljer att lämna min tjänst som sport- och marknadschef i Hammarby Bandy AB – en klubb som jag har tillhört sedan 2002. Nu är dock säsongen i full gång och herrarnas A-lag har, trots de bristfälliga yttre förutsättningarna, inlett säsongen på ett riktigt bra sätt. Under de omständigheterna har jag beslutat mig för att gå vidare mot nya utmaningar och lämna över till någon annan med ny energi. Jag vill tacka Hammarby Bandy för att jag i olika roller fått uppleva tretton fantastiska år inom Hammarby Bandys organisation. Jag hoppas få många tillfällen att träffa Hammarbys supportrar i samband med kommande matcher på Zinken, säger Stefan Xet Erixon.

Stefan Erixon till Ulvarna i division 3

Spelarnytt: Stefan Erixon @xet10 gör "#comeback" Nu klar för #IFUlvarna som håller till i bandyns div 3! #Svbandy pic.twitter.com/mkhRRv4ndS

— BandyWorld(@BandyWorldNews) 12 december 2015

Läs också