VM: Bråket kan stoppa bandy-VM i TV-rutan

Discovery Networks gick i Norge ut med information om tv-konflikten, som riskerar att sluta i att tv-husets kanaler slockna för 800 000 svenska kunder natten mot måndag. Om konflikten inte löses riskerar både kanalerna och distributörerna att drabbas av kundernas vrede, skriver Dagens Media. Det innebär att bandy-VM, som Discovery Networks köpte rättigheterna till nyligen slocknar i TV-rutorna. Sveriges premiärmatch mot Finland sänds exempelvis på måndag.

I Sverige var det Bredbandsbolaget som greppade taktpinnen. I ett pressmeddelande påstod bolaget att ”Discovery Networks förbereder nedsläckning av TV-kanaler”. Något som upprörde Discovery Networks.
Discovery Networks planerar att uppmana oroliga tittare att höra av sig till Telenor.

– Påståenden om att vi skulle stänga av kanaler har inget med verkligheten att göra. Möjligheten att stänga av våra kanaler finns bara hos Telenor, sade presschefen Dan Panas till Dagens Media.

Telenor är en maktspelare, som sitter på distribution för hälften av de norska hushållen. I Sverige är andelen betydligt mindre, men Bredbandsbolaget och Canal Digital distribuerar Discovery Networks kanaler till 800 000 kunder, enligt tidningen

Dagens Media erfar att Discovery Networks i sina linjära kanaler kommer att uppmana sina tittare att höra av sig till Telenor med sina funderingar och eventuella klagomål, bland annat via sociala medier. Detta via textmeddelanden i rutan under kvällens sändningar, skriver Dagens Media.

– Vi kommer att informera tv-tittarna i våra kanaler och på våra sociala plattformar om den risk som nu föreligger. Det är naturligt att man vänder sig till den man är kund hos om man har ytterligare frågor, säger Dan Panas.
– Det är rimligt att ge tittarna information eftersom det finns mycket planerat tv-tittande i nästa, såsom premiären för ”Sofias ängar”, ”Ullared”, Bandy-VM, Bundesliga-fotboll i Eurosport och så vidare.

Läs också