VM: Norge revanscherade sig – seger mot USA

Nor xsUSA sx Norge som oväntat föll mot Vitryssland på måndagen revanscherade sig med klar seger mot USA 7-0.

VM 2016Halvtidsresultatet 4-0 stod sig ända till den 67:e matchminuten då Petter Loyning ökade på ledningen till 5-0 vilket punkterade matchen definitivt. Stabil seger utan ett enda baklängesmål för Norge. USA noterades för tretton skott på mål medan Norge hade nära dubbelt så många.

I fjol slutade gruppspelspelsmatchen 6-6 mellan Norge och USA. Matchen fick avgöras på straffar som Norge vann.

Trots över tio hörnor gjorde inte Norge mål på någon av dem. Även straffskyttet var inte hundraprocentigt. Marius Austad inledde matchen med att bränna en straff redan i den sjätte matchminuten. Nikolai Jensen tog över straffskyttet och förvaltande den första på bästa sätt vilket betydde 3-0. I den andra halvleken fick Norge sin tredje straff, som dock Nikolai brände.

”Riktigt besviken”

– Riktigt besviken på egen och lagets insats, kommenterade Kevin Brown USAs förlust mot USA.
– Med 5-5 i ryggen från förra året gick vi in med en positiv känsla av att en bra match skulle räcka till poäng. Vi börjar riktgt skakigt och kommer inte alls upp i banan vilket leder till en rad misstag och ett spelskickligt Norge som går till halvtids vila med 4-0. Trots att vi öppnar matchen de första tio med att skapa en del bra chanser. I andra pratar vi ihop oss och går ut som ett helt annat lag, möjligtvis så att Norge redan börjat tänka på hur många poäng varje spelare ska göra i andra halvlek men ändå, vi spelar respektabelt. Anfallsspelet stämmer inte alls idag och vi får slita hårt för att ens skapa få chanser.

– Vi kommer igen imorgon mot Vitryssland, avslutade Kevin Brown.

Onsdag 3 februari; 13:00 (11:00) Vitryssland-USA Follow live >>

Matchfakta
Norge-USA 7-0 (4-0)
Mål, Norge: Fredrik Randsborg, Nikolai Jensen, Fritjof Hagberg, Maurius Austad, Petter Loyning, Sondre Kristofersen, Magnus Hogevold,
Utvisningar: Norge 1×5 2×10 USA 3×10

Matchen >>

 

 

Läs också