VM: Fritiof Hagberg om sin VM-debut och Norges inledning: ”Såna här turneringar man spelar bandy för”

VM 2016Nor xsNorge slutade två i gruppspelet efter seger mot Lettland och USA, men förlust mot Vitryssland i premiärmatchen. I det norska laget för Fritiof Hagberg som till vardags spelar i svenska elitserielaget Broberg Söderhamn. Fritiof som debuterar för Norge VM-sammanhang som seniordebut kommenterar Norges gruppspel.

Hur ser du på förlusten mot Vitryssland var det underskattning eller var de så bra?
– Förlusten mot Vitryssland var nog lite underskattning. Vi vet att om vi gör det vi blir eniga om innan matchen så vinner vi.  Men dom är smarta och backar hem och kontrar. Gör mål på dom lägen dom får. Medans vi bomber på jätte många lägen. Lite underskattning var det nog. Och det kommet inte hända igen.

Rejäl uppstuds mot USA. Vad sa ni inför matchen till varandra?
– Inför USA matchen så sa vi att vi skulle ha et riktigt bra försvar spel. Något vi hade. Vi var jätte taggade och ville visa vad vi kan. Och då gjorde vi vad vi var eniga om. Vi jobbade stenhårt och gjorde det rejält. Då var vi bra också!

Det är ditt första senior-VM och du har gjort mål i varje match. Nöjd med ditt spel?
– Jättekul med att spela mitt första riktiga senior VM. Det är såna här turneringar man spelar bandy för. Massa matcher, jättekul. Sen är det roligt att göra mål i vare match. Men har bränt många lägen också. Så är inte helt nöjd. Taggar på matchen i morgon mot Kazakstan eller Finland där vi får en riktig bra utmaning.

Läs också