VM19: Guld till Sverige efter osannolik vändning!

Ryssland var på väg mot VM-Guld. När matchuret stod på 93 minuter var svenskarna i underläge med 2-4, men Sverige lyckades vända till seger med 5-4 på tilläggstid. Efter att Johannes Camilton, Robin Öhrlund utjämnat ryssarnas ledning till 4-4 inom loppet av 75 sekunder så gjorde Christian Älvegran det avgörande 5-4-målet på matchens sista skott i den tionde tilläggsminuten.

– Jadu har nog inte riktigt fattat helt att vi verkligen vunnit, helt sjukt att vi vänder från 0-4 till 5-4 med tre mål på övertid väldigt kul att få sätta dit avgörandet nått större glädjerus har jag nog aldrig varit med om, kommenterade matchvinnaren Christian Älvegran.

Ryssland hade 0-3 i halvtid efter bra effektivitet i målgörandet, vilket Sverige saknade i första halvlek. När så Ryssland ökade på ledningen till 0-4 i början av andra halvlek verkade det svenska VM-guldet långt långt borta.

Vändningen började efter att Robin Öhrlund gjorde 1-4 när 30 minuter av matchen återstod. Målvakten Markus Johansson räddade en straff några minuter senare och där tog Sverige en timeout.
Vad sa ni i timeouten?
– Skulle söka mer hörnor och ta tag i spelet mer så att vi kom upp på deras planhalva annars var det bara mycket positivt snack och att vi skulle kriga till oss en seger för målchanser hade vi skapat innan, bara att vi inte fått in bollen.

Så skedde. Oscar Wikblad satte en straff för Sverige i den 74:e matchminuten till 2-4. Och sedan löpte det på… och det räckte till hela vägen till VM-Guld!

Matchfakta
Sverige – Ryssland 5-4 (0-3)
Mål, Sverige: Robin Örhrlund 2, Oscar Wikblad, Johannes Camilton, Christian Älvegran.
Ryssland: Vladimir Kalanchin 2, Alexandr Bazdyrev, Dmitrii Barbakov.
Utvisningar: Sverige 4×10 Ryssland 1×5, 6×10
Hörnor: 6-5 Hörnmål: 0-0
Straffar: 1-1 Straffmål: 1-0

Läs också