Elitserien: Tim Persson borta resten av säsongen

Villa Lidköping har varit relativt befriade från skador, men några är riktiga otursgubbar har råkat ut för ”dubbla skador”. Målvakten Jon Karlsson som fick fjolårets säsong spolierad åkte på en ny handskada tidigare under säsongen, måltjuven Philip Florén åkte på dubbla handskador. Jon och Philip är tillbaka, men Tim Persson har skadat ljumsken så illa säsongen är över och missar slutspel precis som i fjol.

Under VM-uppehållet kom domen för Villa Lidköpings Tim Persson. Tim missar resterande av säsongen och missar slutspelet även i år.
– Det sitter tre stycken muskler på insida lår som gör inåt rotationen, det vill säga drar tillbaka benet in efter man tagit ett skär. Där har jag slitit av senan som fäster muskeln i ljumsken kan man säga och en annan av dom är halvt av! Så är ungefär tre veckor borta från is nu och i snitt säger man att det är tre månader tills man ska gå på det för fult! Så ser inte ljust ut men man får se lite hur kroppen reagerar på läkningen!

När hände det?
– Det hände mot Sandviken hemma för tre veckor sedan ungefär! Fastna med skridskorn i isen i en försvarssituation och fick en oturlig vridning så pass illa att jag slet av senan! Vi trodde först det bara skulle vara sträckning värsta fall bristning men magnetröntgen visade annat tyvärr!

Riktig otur med tanken på att skadan även i fjolårets slutspel?
– Ja det gör det extra tungt att åka på det i år igen att missa det roligaste på året! Måste ha förbrukat mina skador nu ett tag framöver!

Läs också