Elitserien: Äntligen dags för matcher igen!

Första omgången efter VM-uppehållet i kväll. Och det råder inget tvivel om att spelare och tränare har väntat på kvällens omgång under VM-uppehållet. Äntligen, skönt är en genomgående kommentar… Dramatiken kring strecken finns där, om kvällens matcher går åt ”rätt håll” för de lagen som jagar underifrån går åt rätt håll. Lagen som jagar Kungälvs plats för att undvika kvalplats är Kalix och Tillberga, medan Broberg jagar den sista slutspelsplatsen där Edsbyn och Vänersborg är närmst att nå. Sedan jagas placeringar i toppen av elitserien. Villa, Sandviken, Bollnäs och Hammarby jagar andra och fjärde platsen.

Lite extra krydda i omgången är förstås att Magnus Muhrén och Stefan Erixon gör matchcomeback i kväll. Magnus kliver in på planen som spelare igen och Stefan Erixon matchcomeback i elitseriesammanhang, men denna gång som tränare.

Vetlanda 4o pVänersborg LIntressant möte mellan Vetlanda och Vänersborg som vill bli helt klara för slutspel. Två poäng behövs för lagen att bli helt slutspelsklara om det Broberg lyckas gå obesegrade i de sista tre matcherna.
Patrik Johansson, Vetlanda:
Skönt att komma igång igen, känns som det var en evighet sen som man spelade match. Vi har lite revansch att ta, Vänersborg körde över oss på bortaplan i början av säsongen men vi är ett betydligt bättre lag nu och ligger sexa av en anledning. Vi vill avsluta serien med en lika bra form som vi hade innan uppehållet.

Jocke Hedqvist, Vänersborg:
– Ytterligare en tuff bortamatch där det är viktigt att vi jobbar med vårt spel. Vetlanda har vart starka på hemmaplan och vi ser fram emot en bra bandy match.. – Några ändringar blir det, men jag kan inte släppa dom.

VillaSMEdsbyn smBroberg ligger tre poäng efter Edsbyn och dessutom sämre målskillnad. I kväll möter man Villa Lidköping där Magnus Muhrén kliver in och gör comeback. Villa ligger tvåa och vill förstås behålla den inför slutspelsvalet.
Johan Sixtensson, Villa Lidköping:
– Jätteskönt med match igen, man har saknat det jätte mycket! Broberg är luriga så det gäller att vara koncentrerade till 100% Men vi är friska, hela och otroligt sugna på match så det känns bra!
– Ludvig Johansson är indisponibel ikväll så där går (Magnus) Muhrén in, Christian Älvegran kommer in istället för Philip Florén!
Fredrik Rexin, Broberg Söderhamn:
– Kul att komma igång igen, varit ett långt uppehåll. Vi har två skador och sjukdomar, men vi är vana. Skall bli skoj att mäta sig med Villa i deras fina arena.

Tillberga LEdsbyn smTillberga som jagar möjligheten att slippa kvala sig kvar i Elitserien för första gången tar emot Edsbyn som ska befästa sin slutspelsplats.
Jesper Hermansson, Tillberga:
– Kul med match igen och en tuff sådan. Kommer bli tufft men vi ska göra allt vi kan för att undvika kval! Inga direkta ändringar eller nyheter. Så långt uppehåll så kommer knappt ihåg hur det var innan..

Gripen LSandvikens AIK LKvalklara Gripen Trollhättan tar emot Sandvikens AIK som jagar topplacering framförallt topp fyra i kamp mot Bollnäs och Hammarby. Även andra platsen i en fight med Bollnäs och Villa Lidköping. Gripen riktar förstås in sig på kvalet, frågan är om man även i år tar hjälp av sina ”kvalspelare” som klev in i fjolårets kval.
Anders Jakobsson, Sandviken:
– Ska bli kul att komma igång igen efter ett rekordlångt uppehåll. Martin Falk är förkyld annars är alla tillgängliga.

Hammarby smBollnäs miniHammarby gör sin första match med Stefan Erixon som tränare. Omdiskuterat tränarbyte av Magnus Brodén. Frågan är vad det kan innebära för Hammarby som trots skador och haft dåliga träningsförhållanden periodvis ändå finns med i toppen.

Robin Sundin, Hammarby:
– Kul att det drar igång igen efter ett långt uppehåll. Bollnäs hade en bra trend innan så det kommer bli en tuff match. Men vi har bra bilder om hur Bollnäs vill lira. Alla utom Johan Willes tillgängliga!

Ville Altonen, Bollnäs, tillbaka i elitserielunken efter VM-silvret:
– Känns bra att vara tillbaka. Kroppen hel och vi är redo för slutspurten. Kommer bli en tuff uppgift. Hammarby spelar första gången med ny tränarstab och vill säkert visa en hel del. Men grabbarna hemma har tränat bra, så vi är redo! Nu gäller det att hitta slutspel formen. Alla är tillgängliga och sugna för spel. Kommer bli fin fredag kväll.

KungälvSMVästerås SKIFK Kungälv tar emot Västerås SK som i princip är klara seriesegrare och får välja motståndare i slutspelt först. Kungälv missar slutspel även i år och nu börjar kvallagen med Kalix hota underifrån. Kalix tar emot Sirius i kväll.
Mathias Johansson, IFK Kungälv:
– Kul att få spela igen, det va ju ett tag sen senast! Vi möter ju serieledarna så det blir en riktigt tuff utmaning som ja ändå hoppas att vi ska lösa så vi får med oss poäng!
–  Schön (Erik) är ett frågetecken då dom väntar sitt första barn, annars är det fullt manskap.

Ted Bergström, Västerås SK:
– Oscar Gröhn får vila några dagar från och med nu som det ser ut. Hans öga behöver det. Annars inga större förändringar. Kommer bli en tuff match där nere så det är definitivt bara att dra på sig blåstället och göra grovjobbet ikväll

Läs också