Elitserien: Edsbyn och Vetlanda klara för slutspel

Magnus Muhren gjorde comeback i Elitserien och debut för Villa Lidköping som spelare. I sitt första byte gjorde Magnus mål. Magnus svarade även för en passning. Brobergmålvakten Wasberg gjorde många fina räddningar. Matchens prestation svarade Petter Björling för efter solokörning gjorde mål.

Vetlanda blev klara för slutspel i och med kvällens seger mot Vänersborg, som trots förlusten i praktiken också är klara för slutspel. Detta efter att Broberg föll mot Villa Lidköping med uddamålet trots tvåmålsledning i  början av andra halvlek.  Edsbyn är definitivt klara för slutspel.

Tunga skador för Sandviken

Gripen LSAIK S litenGripen höll jämna steg med Sandviken. Det stod länge 2-2 men SAIK vann till slut med 2-4.

Gripen Trollhättan hämtade in 0-2 till 2-2 mot Sandvikens AIK i den första halvlek. Anders Jakobssons SAIK redde ut Gripen och
vann till slut med 2-4
– Jobbig match där Gripen gör det bra. Två tunga skador på Patrik Nilsson och Daniel Mossberg ställde till det för oss.
Är det allvarliga skador?
– Undersöker ordentligt imorgon (lördag), då får vi se.

Magnus Nordin tränare för Gripen sa så här om laget insats:  -Vi gör det helt ok. Vi hade några saker som vi bestämt innan och det genomför vi på ett bra sätt. Det stärker oss.

Tung seger för Bollnäs mot Hammarby

Hammarby smBollnäs miniBollnäs jagar på mot serietoppen och vann med klara 7-2 mot Hammarby på Zinken.
Ville Altonen gjorde tvåmålsskytt i matchen för Bollnäs:
– Första halvleken var det så mycket snö på isen att det gick inte spela riktig. Domaren avbröt efter 14 minuter när det inte gick spela överhuvudtaget och det blev uppehåll med snöande. Men när dem började köra ut snön började det vräka ner snö igen. Vi gick in efter första i ledning.
Bollnäs ledde med 3-1 efter första halvlek.
– I andra halvlek var isen fri från snön men lite sträv. Hammarby kom ut på andra lite hårdare men vi kunde utnyttja våra chanser och luften gick ur dem. Vi kunde spela med kontroll sista 20 minuter. Riktig stabil insats av oss. Var längesen vi vann senast på Zinken så det var på tiden. Skön seger!

Det blev inga poäng för Stefan Erixon som ny tränare för Hammarby.  -Vi förlorar mot ett effektivt och bra Bollnäs, kommenterade Hammarbys Robin Sundin. Där vi inte riktigt kommer upp på nivå!

Kalix vann med uddamålet mot Sirius återigen med ett poängvinnande sent mål i matchen.

Västerås klara seriesegrare

KungälvSMVästerås SKKungälv föll mot Västerås och är nu indragna i kampen om att undvika elitseriekvalet. Efter 0-3 i halvtid så gjorde man en bättre andra halvlek, men hemmalaget kom dock aldrig närmare än två måls underläge till 2-4. Matchen slutade 3-6. Västerås SK blev i princip klara elitseriesegrare efter segern.

– Tackar. Ja det ska väl åtminstone mycket till om vi ska tappa serieledningen? Frågar Ted Bergström som på söndag möter serietvåan Villa Lidköping.

– Ja en tuff match, Kungälv gav aldrig upp så vi fick vara på tårna hela matchen. Men en trygg ledning i paus och jag tycker vi gör en riktigt bra match för att vara den första på tre veckor.
Lite tråkigt ändå att det var riktigt dålig is när det ändå var i stort sett ”perfekta väderförhållanden” här nere…. men men, det är en liten parantes, kommenterar
Ted
– Riktigt sköna poäng som åker med tillbaka till Västerås igen och nu får vi börja ladda för en riktigt tuff och rolig match mot Villa på söndag.
– Vi är riktigt under isen i första och ska vara nöjda att det bara står 3-0. Sedan rycker vi upp oss i andra men dom är för bra idag helt enkelt, kommenterade
Mathias Johansson som har Sirius närmast på söndag och därefter troligen en helt avgörande match mot Kalix på tisdag om vilket lag som tvingas kvala
sig kvar till Elitserien.

”Det är inte i dag vi missar slutspel” – Juniorvärldsmästare ”planbäst”

VillaSMBroberg LMagnus Muhrén gjorde comeback med både mål och spelade även fram till ett. Villa avgick med seger 5-4 efter att Broberg lett matchen med 1-3 en bit in i andra  halvlek. Broberg missar slutspel i och med förlusten i kväll samtidigt som Edsbyn vann sin match.

Fredrik Rexin, tränare i Broberg kommenterade det så här:
– Jag tycker grabbarna ska ha en eloge, pressar ett topplag som kommer vara med att strida om guldet. Det är inte idag vi missar slutspel, men hoppet är det sista som överger människan. Måste även passa på att ge beröm till Villa som förening. Vilket fantastiskt arrangemang, proffsigt rakt igenom, tänk om varje match kunde vara såhär!

Tränare John Sixtensson
– Blev en nervös match eftersom vi hade svårt att få in bollen i mål, tyckte Johan Sixtensson och tyckte att Broberg spelar bra och är effektiva.
– Vi dominerar större delen av matchen men hamna ändå i underläge, starkt av oss att resa oss så!

Vad säger du om Magnus Muhréns comeback?
Murren skötte sig bra, gjorde ett klassiskt Murren mål och spelade allmänt klokt, betygsatte Johan som dock gav högst betyg åt en nybliven juniorvärldsmästare.
– Martin Karlsson tycker jag var planbäst!

Kalix jakt på Kungälv fortsätter

Kalix har häng på Kungälv efter andra matchen med ett sent mål som gav poäng. Denna gången blev det två poäng i hemmamatchen mot Sirius.

Efter 1-1 i halvtid gick Kalix upp till 3-1-ledning efter mål av Johan Sundqvist och Erik Olovsson. Sirius Tobias Andersson reducerade till 3-2 och Joonas Peuhkuri kvitterade till 3-3. Kalixs matchavgörande kom i den 85:e matchminuten och det var återigen Johan Sundqvist som målade för Kalix.

Björn Hellman sa så här om matchen:
– Ja det är samma väder som mot Vänersborg så det var bara att kriga och kasta långa utkast och lyfta. Vi vinner och på söndag då är det match igen bara koppla på skallarna igen och vinna då med.

– Riktigt jämn fajt, sammanfattade Joel Wigren. Vädret påverkade mycket, det var lyror i stort sett hela matchen på grund av snö och blåst. Vi hade lite otur med domslutet som blir i 84:e när dom får straff. Annars krigar vi på bra och är rätt nöjda med prestationen.

Mycket tyder på att det blir en helt avgörande match mellan Kungälv och Kalix på tisdag.

 

Matchfakta

Kalix – Sirius 4-3 (1-1)
Mål, Klx: Johan Sundqvist 2, Christoffer Norin, Erik Olovsson.
Sirius. Victor Lundberg, Joonas Peuhkuri, Tobias Andersson.

GripenTrollhättan – Sandvikens AIK 2-4 (2-2)
Mål, GBK: Johan Grahn, Tony Eklind,
SAIK:  Erik Pettersson 2, Christoffer Edlund, Rasmus Forslund.

 Hammarby IF – Bollnäs GIF 2-7 (1-3)
Mål, HIF: Kalle Mårtensson, Robert Rimgård.
GIF: Ville Altonen 2, Christian Mickelsson 2, Marcus Ståhl, Per Hellmyrs, Andreas Westh
Publik: 3 812

IFK Kungälv – Västerås SK 3-6 (0-3)
Mål, Kungälv: Adam Rudell 2, Lukas Persson.
VSK: Simon Jansson 2, Patrik Sjöström 2, Ted Bersgtröm, Janne Rintala.

Tillberga- Edsbyns IF 3-5 (0-2)
Mål, Tillberga: Jens Blixt 2, Ivan Lebedev.
Edsbyn: Daniel Burvall-Jonsson, Jonas Edling, Martin Frid, Daniel Liw, Oscar Wikblad.

Vetlanda BK – IFK Vänersborg 9-4 (5-3)
Mål, Vetlanda: Patrik Johansson 3, Joakim Andersson 3, Daniel Johansson, Johan Löfstedt, Mikael Nilsson.
Vänersborg: Joakim Hedqvist 2, Alexander Zitouni, Johan Koch.

Villa Lidköping BK – Broberg/Söderhamn 5-4 (1-2)
Mål, Villa: David Karlsson 2, Magnus Muhrén, Daniel Andersson, Petter Björling.
Broberg: Jonas Engström 2, Erik Jonsson, Martin Söderberg.
Publik: 3 540

Tabellen

Elitserien S V O F G-I +/- P
Västerås SK 24 20 0 4 152-76 76 40
Villa Lidköping BK 24 17 2 5 127-73 54 36
Bollnäs GIF 24 16 3 5 119-76 43 35
Sandvikens AIK 24 15 4 5 154-104 50 34
Hammarby IF 24 12 6 6 115-88 27 30
Vetlanda BK 24 14 1 9 118-117 1 29
Edsbyns IF 24 12 3 9 114-93 21 27
IFK Vänersborg 24 11 4 9 111-100 11 26
Broberg/ Söderhamn 24 10 2 12 95-110 -15 22
IFK Kungälv 24 7 3 14 91-110 -19 17
Kalix 24 6 4 14 75-115 -40 16
Tillberga 24 6 1 17 104-146 -42 13
IK Sirius 24 4 0 20 65-139 -74 8
Gripen Trollhättan BK 24 1 1 22 61-154 -93 3

Läs också