Norge: Vilka rår på Stabæk?

Vilka stoppar Stabæk i årets norska slutspel? Nikolai Jensen fortsätter att ösa in mål…

Ullern gick segrande ur den jämna matchen mot Drammen med 2-3. Ullern skapade flest chanser och vann flest dueller, därmed vinner man rättvist beskriver Drammen den första uppgörelsen.

Mjøndalen vann den första av fem kvartsfinalmatcherna mot norska mästarna Ready. En intressant kvartsfinalserie där lagens formkurvor har pekat åt olika håll under säsongen. Mjøndalen hade en bra period före jul medan Readys formkurva pekat uppåt efter nyår. I den första kvartsfinalen var det dock Mjöndalens form som var starkast. Det blev 4-1 till de bruntröjade Mjøndalen. Två av målen kom på hörna.

Storfavoriterna Stabæk körde över Hövik i den första matchen. Det blev hela 10-1 och Nikolai Jensen forsätter att ösa in mål.
– Fire mål, og så hadde jeg noen målgivende. Det er like gøy det. Det fløyt i dag. Når jeg har så gode medspillere som jeg har nå, så er det bare en fryd. Jeg kan bare gjøre det samme vher gang, og så får jeg ballen som bestil, sa Nikolai Jensen till Budstikka efter matchen.

Nikolai gjorde 49 mål i elitseriens 18 match. Ett målsnitt på 2,72 mål per match och han svarar för var tredje Stabæksmål…
Fem-sex mål har blivit facit för Nikolai i de avslutande matcherna i grundserien. Men målrekordet? – Nei, rekorden er nio, säger Nikolai till Bandyworld

Kvartsfinal 1:5 – Matchresultat, fakta:

Drammmen – Ullern 2-3

Stabæk – Høvik 10-1
Mål, Sbk: Nikolai Jensen 4, Jan-Olav Løyning 3, Knut Holmen Jensen 2, Eirik Halvorsen
Hvk: Alexander Serov

Mjøndalen – Ready 4-1
Målskyttar, Mjøndalen: Rolf Erik Borge, Jens Wickberg, Lars Christian Sveen och Alexander Cras.

Läs också