SM-Slutspelet: Vetlanda vill komma upp i nivå i kväll!

Vetlanda vill komma upp i nivå i kväll. Patrik Johansson i Vetlanda tycker att man inte varit i närheten av nivån som man haft tidigare i vinter. En måstematch för att få till ännu en match i SAPA-Arena på lördag. Publiken har börjat hitta in i hallen i allt större skaror.

Villa Lidköping – Vetlanda 2-0 i matcher


VillaSMVillatränaren Johan Sixtensson säger så här om Villas inledning av kvartsfinalserien:
– Vi är tillfreds såhär långt med vårt spel, väldigt bra defensiv över hela banan, bra delaktighet i offensiven och hög effektivitet när vi har målchanser. Men vi är inte nöjda, vill utvecklas och upprepa om om igen.
Men framförallt så är inte denna serien över ännu. Vi har ett bra läge men måste jobba ännu hårdare ikväll.

Överraskad över att Vetlanda inte spelat mer defensiv bandy?
– Vad Vetlanda har gjort och inte gjort funderar vi inte så mycket över, inför matchens målar upp olika scenarion på vad de kan göra och så försöker vi vara förberedda för att kunna hantera det. Men mest av allt pratar vi om oss själva och vad vi vill göra bättre!

Ändringar i laget som du känner till just nu?
– Vi ändrar inget inför kvällen, samma gäng som senast.

Vetlanda 4o pPatrik Johansson håller med om att Villa har tagit ytterligare ett kliv i slutspelet från elitserien:
– Ja det tycker jag, dom jobbar hårdare än tidigare och känslan är att det mesta har klaffat för dom i de två första matcherna.

Vad säger du om ert eget spel i slutspelet?
– Vi är väldigt missnöjda med de två första matcherna. Vi har inte varit i närheten av vår nivå som vi haft tidigare och känslan är att det är en kombination av att vi själva inte presterat samtidigt som Villa gjort det svårt för oss. Kvällens match är viktig för oss av många anledningar, förutom att vi måste vinna så vill vi hitta rätt nivå i vårt spel igen.

Rekordpublik i SAPA senast, är det er positiva spel som fått publiken tillbaka?
– Jag tror att det är en kombination av många saker, vårt positiva spel tror jag absolut har bidragit till bra publiksiffror i år och att vi varit väldigt starka hemma under säsongen.

Läs också