SM-Slutspelet: ”Vi spelar kvällens match som en final”

Västerås SKs Ted Bergström tror det blir en häftig match ikväll: – Vänersborg har ju kniven mot strupen och måste verkligen satsa framåt ikväll.

Ted BergströmIFK Vänersborg har gjort hållit jämna steg med Västerås i de två första kvartsfinalerna.  Överraskad över Vänersborg?
Inte så många överraskningar direkt, kommenterar Ted Bergström. – Dom försöker hacka sönder vårt spel precis som vi väntade oss. Sen är det ju alltid kul med täta och jämna matcher.

Vad tror du om kvällens match?
– Tror det blir en häftig match ikväll, Vänersborg har ju kniven mot strupen och måste verkligen satsa framåt ikväll. Så vi får köra på med vårt spel bara och vässa vissa saker igen. Tycker vi har någon nivå till spelmässigt att plocka fram ändå. Men skönt att vinna senast också i en så pass tät match.

Ändringar i laget som du känner till just nu?
– Njae inga ändringar till kvällen faktiskt vad jag kan komma på.

Joakim Hedqvist IFK VänersborgJocke Hedqvist inför kvällens viktiga match. Matchdags inga problem att ladda om efter två bra och jämna matcher?
– Inga problem att ladda om!

Håller du med om att Vänersborg höjer spelnivån även i år lagom till slutspel?

– Jag  håller definitivt med om att vi har höjt vår nivå i slutspelet i år också. Sen hur långt det har nått i serien är svårt att säga.Med detta spelet hade ni ju varit med topp fyra..

Sju hörnor så här långt och inget mål direkt på dem. Några tankar funderingar på det?

– Sju hörnor och noll mål är väl sådär om man ska slå VSK men vi jobbar på med vårt skytte och litar på det.

Senast lagen möttes i kvarten vände Västerås 0-2 till seger till 3-2 i matcher. Är det Vänersborgs tur att vända 0-2 underläge till 3-2?
– Vi spelar kvällens match som en final så får vi se hur långt det räcker.

Läs också