Årets Bästa Ungdomsspelare är nominerade

Sveriges bästa ungdomsspelare kommer bland annat att hyllas på galan, tolv spelare är nominerade i två åldersgrupper.

Årets flickspelare:
Gabriella ”Bella” Aronsson, Skirö AIK – ”Bella” är en kraftfull spelare som utnyttjar sin fart och energi på planen. En utpräglad målskytt med ett hårt skott som hon inte tvekar att använda.

Sanna Gustafsson, IFK Nässjö – Sanna utnyttjar gärna sin fart på planen. En stark spelare som jobbar hårt i både defensiven och offensiven. Hon sitter även inne med ett kraftfullt skott och är ruskigt tuff att möta.

Ida Friman, Kareby IS – Ida är en bolltrollare av hög rang som har ett klokt sätt att spela bandy. Dessutom har hon stor arbetskapacitet och fin skridskoåkning. Dessa egenskaper gör henne till en oerhört svårstoppad spelare.

Årets pojkspelare:
Joel Broberg, Villa Lidköping BK – En skridskoskicklig lirare som gör andra bra och alltid är bra själv.

William Arvidsson, Villa Lidköping BK – En rivig och bra skridskoåkande måltjuv som alltid ger 100 %.

Rasmus Sjöström, Västerås SK – En stabil och brytsäker försvarare, utstrålar pondus och lugn i sitt spel, en ledare i gruppen.

Årets junior, tjej:
Ebba, Fridlund, IFK Nässjö – Sveriges stora framtidslöfte på målvaktssidan vaktar buren i IFK Nässjö. Ebba har med sin storlek, sina reflexer och sina utkast varit en starkt bidragande orsak till att Nässjö överträffat förväntningarna under säsongen.

Matilda Plan, Västerås SK – Matilda är stor och stark, har bra skridskoåkning, teknik och speluppfattning samt ett fruktat skott – egenskaper som tog Matilda hela vägen till seger i Elitseriens skytteliga.

Charlotte Selbekk, Kareby IS – Charlotte är den stora ”lilla” liraren som genom tekniska trollerinummer och bländande spelsinne svarar för såväl eleganta mål som framspelningar. Denna säsong stod hon bland annat för ett hattrick i finalen som sköt World Cup-titeln till Kareby.

Årets junior, kille:
Martin Landström, Vetlanda BK – Martin är en spelare som är mycket svår att läsa för motståndarna när han gärna går den svåra vägen. Med sitt spelsinne sätter han igång spelarna runt omkring honom. Var med i både P-19 och P-21 landslaget i vinter och bidrog till deras VM-guld.

Oscar Wikblad, Edsbyns IF – Oscar är en spelare som snabbt kan vända ett matchresultat genom sin förmåga att ofta och snabbt komma till snabba avslut. Åker mycket skridskor och gör det svårt att markera bort honom. Har ett fantastiskt skott från båda håll.

Robin Öhrlund, Örebro SK – Robin har en förmåga att bryta mönster och göra det svårt för motståndarna. Med sin energi och sitt fartfyllda spel har han en förmåga att skapa ytor både åt sig och medspelarna. Har en otrolig förmåga att skapa målchanser med sitt fartfyllda spel.

Läs också