Årets Spelare: Davva har nominerats till Årets spelare

Årets herrspelare har nominerats. David Karlsson som ratats av landslaget, finns nu bland de nominerade. Har man gjort 772 mål i sin karriär i högsta serien så…


David Karlsson, Villa Lidköping BK

2015/2016 blev säsongen då ”Davva” klev upp på tronen som svensk bandys främsta målskytt genom tiderna då han slog Jonas Claessons målrekord för Elitserien med sina 772 mål. Vi har under ett drygt decennium blivit bortskämda med att David ALLTID gör mål. En av de största.

 

BergwallAndreas Bergwall, Västerås SK

Lesjöfors stolthet är 41 år och fortfarande en världsmålvakt. Fortsatt given i Mesta mästarna Västerås SK och landslaget. Där snackar vi en unik idrottsman, även om vi tittar utanför bandyns värld och jämför.

 

 

 

Daniel Berlin   Foto  Johan Spanås (C) Bandyfoto.se

Daniel Berlin Foto Johan Spanås (C) Bandyfoto.se

Daniel Berlin, Bollnäs GIF

Daniel är 28 år gammal. Det säger något om hans kvalitet att han i över tio år varit en bandyspelare på allra högsta nivå. Elegant, smart och med en fantastisk blick för spelet. Denna säsong har Daniel Berlins spel lyft Bollnäs till ännu en nivå.

 

 

 

 

Damspelarna som nominerats är
Hanna Brusberg, AIK

Hanna har en unik förmåga att lösa trängda situationer och sedan leverera fantastiska genomskärare. Därtill kliver hon ofta fram och avgör jämna matcher med sitt skott vilket hon visade i VM-finalen där hon med matchens enda mål kunde titulera sig svensk segerskytt.

Camilla Johansson, Kareby IS

Karebys spelmotor åker alltid oerhört mycket skridskor och tar stort ansvar både offensivt och defensivt. Camilla har länge varit en av de mest framträdande spelarna i svensk bandy men hon fortsätter ständigt att utvecklas. Hon kan i år addera seger i Elitseriens poängliga och pris som VM:s bästa mittfältare till meritlistan.

Malin Persson, Söråkers IF

Med sina spektakulära teknikkonster och enorma balans på skridskorna är Malin svårstoppad – något som i VM kostade ryskorna många minuter på botbänken i VM. Söråkers storstjärna utsågs till VM:s bästa anfallare men hon missar heller aldrig tillfället att själv sätta in en rejäl tryckare om hon får chansen.

Läs också